header image

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ - ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

03/04/2009

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 12030


Αθήνα, 3 Απριλίου 2009


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Η ΟΤΟΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ... ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ συνεχίζοντας τις πολιτιστικές περιπλανήσεις, σας προτείνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα επισκέψεις σε Βυζαντινές Εκκλησίες με ξεναγό την κα Άρτεμη Σκουμπουρδή.


Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών δεύτερη ανακοίνωση με το Πρόγραμμα των Περιπάτων και των επισκέψεων σε Μουσεία.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ


Ξενάγηση στα Βυζαντινά αγιάσματα της Αθήνα. Γεύση από τη μυσταγωγία της Μεγάλης Εβδομάδας. Ξεκινάμε από την Καπνικαρέα, 11ος – 13ος αι., που ιστορείται με τοιχογραφίες του Φώτη Κόντογλου και των μαθητών του.


Συνεχίζουμε με τη θαυμάσια εκκλησούλα του Άγ. Ελευθέριου, 12ου αι. και θα ανηφορήσουμε στο Ριζόκαστρο, στην Πλάκα, για να επισκεφθούμε την ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Ραγκαβά, 11ου αι., το παρεκκλήσι της, τον Άγιο Γιάννη τον Θεολόγο, τέλος 11ου αιώνα και Μετόχι Παναγίου Τάφου (1651).


ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Απριλίου ώρα 11 πμ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 Απριλίου ώρα 4.30 μμ

Σημείο συνάντησης: Καπνικαρέα (Ερμού).


Για τις παραπάνω επισκέψεις παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009 στη Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ, υπόψη κας Σοφίας Κάντα, στο φαξ 210-36.40.429 ή στο email: otoe@otoe.gr, δηλώνοντας Ονοματεπώνυμο, Ημερομηνία επίσκεψης, Σύνολο ατόμων, Τηλέφωνα επικοινωνίας (σταθερό, κινητό). ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Σ. ΚΟΥΚΟΣ Α. ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ