header image

ΔΕΛΤΙΟ ΧΟΡΟΥ

20/05/2009

Δελτίο Χορού - 05/2009 - Dance Bulletin



01. Παραστάσεις στο Θέατρο "Δόρα Στράτου"


Εναρξη την Παρασκευή 22 Μαΐου. Τρίτη έως Σάββατο 21:30, Κυριακή 20:15, Δευτέρα αργεί (παραστάσεις άλλων συγκροτημάτων). Εισιτήριο 15 ευρώ. Δεν απαιτείται κράτηση, το Θέατρο έχει 850 θέσεις. Οι μαθητές της σχολής και τα μέλη του CID μπορούν να ζητήσουν προσκλήσεις των 5 ευρώ.


Το πρόγραμμα αλλάζει κάθε δεύτερη Τρίτη. Η διάρκεια είναι περίπου 90 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Το μόνιμο συγκρότημα αποτελείται από περίπου 70 χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές. Λειτουργεί από το 1953 συνεχώς. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Ελλάδας, η κάθε μία με τις δικές της αυθεντικές φορεσιές, τα μουσικά όργανα, τα τραγούδια και τους χορούς της.




02. Ζητούνται χορεύτριες


Η Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Ορχησης ετοιμάζει το χοροθεατρικό δρώμενο "Γυναίκα-Προμηθέας" με βάση κείμενα αρχαίας και σύγχρονης ελληνικής ποίησης, που θα παρουσιαστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Χορού στη Μάλαγα 15-19 Ιουλίου 2009. Είναι ανοιχτές δύο θέσεις χορευτριών, για τις οποίες πραγματοποιούνται ακροάσεις.




03. Παράσταση
Η σχολή χορού της Μαρίνας Τουάνε παρουσιάζει στις 14 Ιουνίου ώρα 20:30 παράσταση με τίτλο «Ο χορός τον 20 αιώνα» στο αμφιθέατρο της Σχολής Δούκα στο Μαρούσι. Λαμβάνουν μέρος μαθήτριες και επαγγελματίες της σχολής, καθώς και χορευτές της Λυρικής Σκηνής.




04. Σεμινάριο για την τραγωδία


Επταήμερο σεμινάριο 13- 20 Ιουνίου 2009 στα Μεστά της Χίου με θέμα «Αρχαία ελληνική τραγωδία, Ηλέκτρα του Σοφοκλή». Οι πέντε πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν δωρεάν διαμονή και ημιδιατροφή. Τα μέλη του CID έχουν 20% έκπτωση.




05. Για τους φίλους του Θεάτρου "Δόρα Στράτου"


Το Θέατρο "Δόρα Στράτου" περνάει διπλή δοκιμασία. Από τη μια αγωνίζεται να συνεχίσει τις παραστάσεις του χωρίς επιχορήγηση.


Από την άλλη, ορισμένοι πρώην χορευτές του περιέρχονται τις υπηρεσίες του Δημοσίου και κάνουν συκοφαντικές καταγγελίες. Αντί να τιμήσουν το ίδρυμα που τους έδωσε ένα επάγγελμα, προσπαθούν να το διαβάλουν με απίστευτα ψέματα. Το εκδικούνται επειδή δεν τους κράτησε σαν ισόβιους χορευτές του.


Σύντομα όμως θα αναγκαστούν να δείξουν τα πρόσωπά τους. Τότε θα αντιμετωπίσουν την περιφρόνηση των χιλιάδων αφοσιωμένων φίλων του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" και των αμέτρητων ανθρώπων του χορού.


Ζητήστε μας λεπτομερή ενημέρωση - ελάτε κοντά μας. Σας περιμένουμε κάθε βράδυ στου Φιλοπάππου.






Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID και σε 5.000 άλλα άτομα, κυρίως επαγγελματίες του χορού. Στην ιστοσελίδα του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" μπορεί κανείς να βρει όλα τα προηγούμενα Δελτία, με πληροφορίες και ευκαιρίες που ισχύουν ακόμα: www.grdance.org