header image

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΤΟΕ ΤΩΝ ΙΡΑΚΙΝΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΩΝ

11/06/2009

Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ)n>


Centre for Research and Action on Peace (ΚΕDE)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


10 Ιουνίου 2009


Δέκα Ιρακινές νοσηλεύτριες έφτασαν την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στην Αθήνα για να καταρτισθούν σε σύγχρονες μεθόδους νοσηλευτικής και στην αντιμετώπιση τραυμάτων σε ελληνικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη-ΚΕΔΕ.


Οι Ιρακινές νοσηλεύτριες φιλοξενούνται για όλο το διάστημα της εδώ παραμονής τους από το ΚΕΔΕ.


Η εκπαίδευσή τους ξεκινάει την Τετάρτη, 10/6 στο νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου» στη Νεογνολογία και τη Νοσηλευτική. Θα προηγηθεί ιατρικό τσεκ-απ των ίδιων των νοσηλευτριών στο ίδιο νοσοκομείο.


Το απόγευμα της Τετάρτης,10/6, οι Ιρακινές θα παρακολουθήσουν σεμινάριο του ΚΕΔΕ, με θέμα «Διαχείριση Κρίσεων», στη Γλυφάδα, στο χώρο όπου διαμένουν.


Με την συμπαράσταση και ευγενική χορηγία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΟΤΟΕ) και του Φεστιβάλ Αθηνών οι Ιρακινές νοσηλεύτριες ξεναγήθηκαν στην Αθήνα και στους αρχαιολογικούς χώρους και το βράδυ της Τρίτης,9/6, παρακολούθησαν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.



Το ΚΕΔΕ, από το 1989 ήδη, έχει συνεργασθεί κατά καιρούς με τη Συνομοσπονδία Γυναικών του Ιράκ πάνω σε δράσεις που αναφέρονται στην προώθηση ενός Πολιτισμού Ειρήνης.


Το 1991, το ΚΕΔΕ διοργάνωσε επίσκεψη ομάδας γυναικών από επτά χώρες στο Ιράκ, πριν από τον Πόλεμο του Περσικού Κόλπου, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης σχεδίου ειρήνης με γυναικεία οπτική, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο τότε επικείμενος πόλεμος.


Επικεντρώθηκε επίσης σε δράσεις κατά του εμπάργκο και ενσωματώθηκε στο παγκόσμιο ειρηνευτικό κίνημα κατά του πολέμου αυτού.


Η πρόσκληση για κατάρτιση των 10 Ιρακινών νοσηλευτριών σε νοσοκομεία της χώρας μας αποτελεί συμβολική πράξη που αναφέρεται στις συνεχείς προσπάθειες του ΚΕΔΕ για Ειρήνη ανάμεσα στα κράτη της γης.


Η πρωτοβουλία του ΚΕΔΕ πραγματοποιείται με τις ευγενικές χορηγίες του ΟΠΑΠ και του Ιδρύματος Λεβέντη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



Επικοινωνία:


ΚΕΔΕ, Ρίζου Νερουλού 30, Γαλάτσι 111 41


Τηλ.210 80 11 842,Fax,210 20 15 920 email:kedewinpeace@gmail.com. www.kede.org


Αμαλία Σκέπερς


6988 615773 , askepers @yahoo. gr





Φωτογραφικό Υλικό