header image

forfree.gr : Online οδηγός για τα τζάμπα της πόλης

18/06/2009

"Αποδράσεις εντός"



Από τις 10 Ιουνίου μέχρι τις 10 Ιουλίου το Pure Bliss φοράει δροσερά χρώματα και αρώματα και σας προσκαλεί να αποδράσετε στο κέντρο της Αθήνας !
Ένας μήνας γεμάτος ιδέες, δροσερά κοκτέιλ, γεύσεις καλοκαιρινές, παιχνίδια, ζωγραφιές, προτάσεις για δροσερά μπαλκόνια, μουσικές και λόγια από τους λαούς του κόσμου, καπέλα από χαρτί, παραμύθια και διάθεση για απογεύματα διαφορετικά.


Πρόγραμμα


19/6
20:00-22:00 Γευσιγνωσία Βιολογικών κρασιών και προϊόντων σταφυλιού από την Οικογένεια Γεώργα και τον Άγγελο Ζία
22:00 00:00 «Του κόσμου τα τραγούδια» Μουσικές και λόγια από τους λαούς του κόσμου. Τραγούδι, κιθάρα, φυσαρμόνικες Μάρα Ρέπα


22/6
19:00-21:00 Συμβουλές για πιο δροσερά μπαλκόνια από την Εύα Τοπαλίδου (Μηχανικός-interior design)
26/6
22:00-23:00 «Μία πέτρα που δεν έχει τίποτα να χάσει και άλλες παράξενες ιστορίες» Αφήγηση παραμυθιών: Εύη Γεροκώστα Τραγούδι: Μάρα Ρέπα


29/6
18:00-19:30 Dorien Flier "Channeling" Η Ντορίν θα μεταδώσει μηνύματα από τους ουράνιους κόσμους για την εποχή που διανύουμε.


3/7
20:00-22:00 ντάμπλγιου επί 3(τελεία)παιχνίδια(τελεία)bliss
παιχνίδια ρυθμού και icebreakers, παιχνίδια δράσης, κυνήγι θησαυρού από την Ράσμι Σούκουλη (θα πρέπει οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα)
10/7
21:00-21:30 Energetic Douche - Dancing Yoga
Κινητική γιόγκα που συνδυάζει το χορευτικό ρυθμό με κινήσεις γιόγκα. Ενεργειακή αφύπνιση και αναζωογόνηση. Με συμμετοχή κοινού. Συντονίζει η Aischwarya Devi - Αϊσβάρυα Ντέβι, www.rajayoga.gr.
22:00–End «blissful tales & cocktails» ( Συντονίζει η Αμάντα Γεραρχάκη)
Dj set by Giota Kotseta and animations projections by "these"


Οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα!


Eίσοδος δωρεάν σε όλες τις παρουσιάσεις, εργαστήρια και παραστάσεις.





Thomas Struth



Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού καλλιτέχνη Thomas Struth. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν 29 συνολικά έργα του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εύρος του έργου του Thomas Struth, μέσα από τις φωτογραφίες της έκθεσης που χρονολογούνται από το 1997 έως το 2003.


Με αφετηρία το Dϋsseldorf και άλλες γερμανικές πόλεις, και κατόπιν ταξιδεύοντας σε μεγαλουπόλεις του κόσμου, ο Struth φωτογραφίζει μεμονωμένα κτίρια και συμπλέγματα κτιρίων σε δρόμους που συνήθως μοιάζουν ερημωμένοι. Αργότερα, επικεντρώνεται σε ατομικά και οικογενειακά πορτρέτα, και τοπία από τροπικά δάση. Από το 2003 ο Struth δημιουργεί ίσως την πιο συζητημένη σειρά φωτογραφιών του γνωστή ως Museum Photographs. Εδώ, το αντικείμενό του είναι δημόσιοι χώροι, κυρίως μουσεία και εκκλησίες. Ο Struth συλλαμβάνει στιγμές κατά τις οποίες η ανθρώπινη παρουσία μέσα σε αυτούς του χώρους δημιουργεί μία σχέση με έντονη δυναμική.


Ο Thomas Struth γεννήθηκε στο Geldern της Γερμανίας το 1954. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Dϋsseldorf και υπήρξε μαθητής του Gerhard Richter. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς ομαδικές εκθέσεις, και το έργο του έχει παρουσιαστεί σε ατομικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.


Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από την Υπουργό Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009.


Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο ίδιος ο Struth, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα και το Goethe-Institut Athen.


Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 2ης Μπιενάλε της Αθήνας, Heaven.
Από 16/6 μέχρι 14/9
Ώρες λειτουργίας: Δευτ. Τετ. Παρ. Σάβ. 10 π.μ.- 5 μ.μ., Πέμ. 10 π.μ. - 8 μ.μ. Κυρ. 11 π.μ.- 5 μ.μ.


Ελεύθερη είσοδος για τις ακόλουθες ομάδες:


- παιδιά και νέοι έως 18 ετών
- άτομα με αναπηρία και ο συνοδός τους
- μέλη του ΜΚΤ
- αρχαιολόγοι
- φοιτητές αρχαιολογίας και ιστορίας της τέχνης
- υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού
- κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού
- μέλη του ICOM και του ICOMOS
- δημοσιογράφοι
- διπλωματούχοι ξεναγοί
- εκπαιδευτικοί που συνοδεύουν σχολεία σε
εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου
- γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους στο
Πρόγραμμα Σαββάτου


Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, www.cycladic.gr


Nanjing Xi Lu, Shanghai 1997 © Thomas Struth



Aπό 10/6 μέχρι 10/7


Pure Bliss, Ρόμβης 24α, Σύνταγμα, 2103250360, www.purebliss.gr


 


 



"η ΑΘΗΝΑ θα σε εκπλήξει"



Η ομάδα μπλάνκο παρουσιάζει 14 φωτογραφίες της, περιμετρικά του εθνικού κήπου, επί των οδών Αμαλίας και βασιλίσσης Σοφίας. Φωτογραφίες από χώρους ανοιχτούς, φωτεινούς και ελεύθερους, που βρίσκονται δίπλα μας, μέσα στην πόλη ή την περιφέρεια της, αλλά δεν έχουμε μάθει να τους βλέπουμε.
Η αξία της έκθεσης αυτής έγκειται πρωτίστως στην πρόταση που υποβάλλει να δούμε την πόλη διαφορετικά διορθώνοντας το βλέμμα μας, και λιγότερο στην πληροφορία για έναν εξοχικό τόπο της Αττικής, ο οποίος εντυπωσιάζει και δεν τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η νέα αυτή οπτική θα λειτουργήσει ευεργετικά σε εμάς, στους άλλους και την καθημερινότητα. Για το λόγο αυτό η έκθεση στήνεται σε δημόσιο και κεντρικό χώρο. Για τους λόγους αυτούς η ομάδα μπλάνκο θα συνεχίσει να προτείνει και να υλοποιεί ιδέες για την βελτίωση της πόλης της Αθήνας. Διότι η πόλη μπορεί να εμπνεύσει ακόμα.

Ανοιχτή έκθεση φωτογραφίας περιμετρικά του εθνικού κήπου.


Από 18/6 μέχρι 30/7 Εθνικός Κήπος


 




"Feral"



η LUMI DANCE COMPANY παρουσιάζει το έργο: Feral
Concept, Installation, Μουσική: Lucas Tsolakian
Χορογραφία: Μυρτώ Γράψα
Κοστούμια: Μαρία Νικολοπούλου Αποστόλου
Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος


Eρμηνεύουν:
Iωάννα Αποστόλου
Μυρτώ Γράψα
Tadeu Liesenfeld
Κατερίνα Λιόντου
Μαρία Φουντούλη


Φωτογραφίες:
Βαγγέλης Σουλτάτος
Βασίλης Μιχαήλ


Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Lucas Tsolakian


Η ομάδα
H Lumi Dance Company ιδρύθηκε το 2008 από τον Λουκά Τσολακιάν. Σκοπός της ομάδας είναι να συνδυάσει τη μουσική και τα installation με το χορό, ώστε να αποτελέσουν μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού πλαισίου, εστιάζοντας περισσότερο στο κίνητρο της δοκιμής και εξερευνώντας τα ερωτήματα που γενούν ένα καλλιτεχνικό γεγονός.


Το έργο
Βασισμένο στο αλληγορικό μυθιστόρημα / φιλοσοφικό διήγημα του Ibn Tufail "Hayy Ebn Yoqdhan", το Feral συνδυάζει διαδραστική εγκατάσταση απο τον Λουκά Τσολακιάν και χορογραφία απο την Μυρτώ Γράψα, φέροντας επι σκηνής μια απο τις πλέον διαβασμένες ιστορίες. Το έργο "Hayy Ebn Yoqdhan" γνωστό επίσης και ως "Philosophus Autodidactus" ή "The Improvement of Human Reason" πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τα δίπολα ζωή-απώλεια, πνέυμα-σώμα, μονάδα-σύνολο, γνώση-εμπειρία, μνήμη-προσμονή, σύνδεση- αποσύνδεση.


η ομάδα Μαγνήτης παρουσιάζει τη Lumi Dance Company στο πλαίσιο του
8ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.Από 14/6 μέχρι 17/6 (14, 16 10 μ.μ. / 15, 17 8.30 μ.μ.)


Θέατρο Κ. Βασιλάκου, Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3, Κεραμεικός
2103467735 / 6946957909, info@lumi.gr,
www.lumi.gr


 


 



"Παίζεις;"


Το Forum της Fnac γίνεται Playroom και σε περιμένει για να παίζεις μέχρι τελικής πτώσης μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών όπως Scene it, Taboo, Scrabble, Monopoly αλλά και να δοκιμάσεις τις στρατηγικές σου ικανότητες στα Ubongo, Blokus και Πόλη του Γαλάζιου Φεγγαριού. Στη γιγαντοοθόνη του Forum θα προβάλλονται μουσικές συναυλίες, εσύ απλώς διάλεξε το επιτραπέζιο που σου ταιριάζει και καλή διασκέδαση!


Κάθε Παρασκευή 5 - 8 μ.μ.



fnac Αμαρουσίου, The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι),Μαρούσι, 2106305555, www.fnac.gr






Eco Music Festival 2009



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Περιβάλλοντος, το Eco Music Festival, ξεκινά σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένες στη ζωή, τον άνθρωπο και το περιβάλλον με σκοπό την διάδοση ενός ηχηρού μηνύματος στην ελληνική κοινωνία για τις υποχρεώσεις της απέναντι στο περιβάλλον. Το πρόγραμμα φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις βιβλίων, εκθέσεις βιολογικών προϊόντων, ημερίδες, συναυλίες, προβολές ταινιών, video art, εργαστήρια και προγράμμματα ανκύκλωσης.


Θα διοργανωθούν:


19-21 Ιουνίου Οικολογικό Συμπόσιο, όπου θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίου και επιφανείς προσωπικότητες κ.α. Το συμπόσιο παρουσιάζει, αναλύει και διερευνά μια σειρά περιβαλλοντικών ζητημάτων και προβλημάτων που επηρεάζουν την οικολογική ισορροπία, την ανθρώπινη - και όχι μόνο - υγεία και την ποιότητα ζωής, καθώς και τις σχέσεις τους με την παιδεία, την αγωγή και την διδακτική πράξη. Η ολιστική διαπραγμάτευση των θεμάτων φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα γόνιμο εργαστήρι οικο-περιβαλλοντικών αναζητήσεων, ιδεών και προτάσεων. Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50


25 Ιουνίου Μεγάλη Συναυλία με τη συμμετοχή των Patschanka, Locomοndo, Pallyria, Direct Connection και Fundracar. Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Κτίριο 56-Εξωτερικοιί χώροι, Πειραιώς 254


19-25 Ιουνίου Πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις με συκροτήματα κρουστών και Djs, ενημερωτικές ομάδες και περίπτερα σχετικά με θέμα το Περιβάλλον και Δράσεις Ανακύκλωσης. Πεζόδρομος Θησείο.


Στόχος του Φεστιβάλ, μέσω των ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργητική συμμετοχή των πολιτών και ειδικότερα των νέων στα περιβαλλοντικά ζητήματα που περισσότερο από ποτέ διεκδικούν στις ημέρες μας την αποφασιστική στάση όλων μας.


Το Φεστιβάλ είναι μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της «Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας για την Ανάπτυξη της Ποιότητας Ζωής των Εμποδιζόμενων Ατόμων» (Δρω),σε συνεργασία με τον «Όμιλο Παιδαγωγικού Προβληματισμού και Δράσης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Επιμόρφωση», που αποτελεί ένα μη ανταγωνιστικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον οποίο έχουν αγκαλιάσει πανεπιστημιακοί, ερευνητές και άλλοι επιστήμονες.
Από 19/6 μέχρι 25/6


Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50 * Πεζοδρομος, Θησείο * Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων * Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", Κτίριο 56-Εξωτερικοί χώροι, Πειραιώς 254, Αθήνα




Αφιέρωμα στον Federico Fellini



Προβολή πέντε ταινιών του Federico Fellini οι οποίες έχουν αυτοβιογραφικές αναφορές. Τις ταινίες θα προλογίσει και θα σχολιάσει ο Πλάτων Ριβέλλης. Θα έχει προηγηθεί στην ίδια αίθουσα και από τον ίδιο ομιλητή μία δίωρη διάλεξή του την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19.30 για το σύνολο του έργου του Fellini με παράλληλη προβολή αποσπασμάτων από τις σημαντικότερες ταινίες του.


18/6 Γλυκιά Ζωή, 1960


22/6 Οκτώμισι , 1963
23/6 Ρώμη, 1972
25/6 Συνέντευξη,1987iούνιος 2009, 7.30 μ.μ.


Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη, www.thf.gr






Τροχόσπιτο: "Μουσική του δρόμου, μουσικοί του κόσμου"



Μουσικοί του δρόμου. Οι γνωστοί μας άγνωστοι. Τους συναντάς συνήθως καθώς τρέχεις βιαστικός στο λαβύρινθο της πόλης, εκεί όπου ο βόμβος των αυτοκινήτων μπλέκεται με λόγια τραγουδιών από τις μακρινές πατρίδες τους ή με πασίγνωστα σουξέ, σε σπασμένα ελληνικά και αγγλικά.


Κάποιοι είναι εξαιρετικοί μουσικοί, όλοι τους όμως είναι βιρτουόζοι της φευγαλέας συγκίνησης, της ανόθευτης από τη βαρβαρότητα της τεχνολογίας. Οι μουσικοί του δρόμου φιλοξενούνται στο Τροχόσπιτο μεταφέροντας τον ήχο και τη λαχτάρα του εφήμερου.


Πηγή κειμένου: www.greekfestival.gr)


xορηγός επικοινωνίας: www.forfree.gr


19/6 & 20/6, 26/6 & 27/6, 9 μ.μ.


Κορεάτικη Αγορά


© Nikos Economopoulos






Θεατρικές παραστάσεις στο Χαϊδάρι



21/6, 11 π.μ. Παιδικό Θέατρο «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου Διομήδειος Κήπος


22/6. 9 μ.μ. Θέατρο Ζωντανή Παράσταση Καραγκιόζη με τον Τάκη Βαμβακίδη Νέο Θέατρο
(Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης)
23/6, 9 μ.μ. Θέατρο «Εφτά τραγούδια θα σου πω» από το 4ο Γυμνάσιο Στέγη Πολιτισμού (Πρώην ΝΕΛΕ) 21:00
24/6, 9 μ.μ. Θέατρο «Το θεριό του Ταύρου» από το 6ο Γυμνάσιο Στέγη Πολιτισμού (Πρώην ΝΕΛΕ)
24/6, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης Πλατεία Υπάτης (πίσω από τον ΟΤΕ)
25/6, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης Πλατεία Δαφνιού 20:30
27/6 Αρχαίο Θέατρο «Λυσιστράτη» θεατρική ομάδα πολιτιστικού τμήματος ΠΟΕ-ΔΟΥ Νέο Θέατρο
(Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης)
29/6, 9 μ.μ. Θέατρο «Το κακό συναπάντημα» με τον Σταμάτη Τζελέπη Πλατεία Άνω Δάσους


2/7, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Κουνέλια
3/7, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Πλατεία Άνω Δάσους
5/7, 8.30 μ.μ. Παιδικό Θέατρο «Σκιές & Κούκλες», Σινέ Κατερίνα
8/7, 8.30 μ.μ. Παιδικό Θέατρο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου, Πλατεία Ηρώων
9/7, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Πλατεία Σκαμπά
13/7, 9 μ.μ. Θέατρο Θεατρική ομάδα Ελευσίνας - «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ, Πλατεία Αφαίας
14/7, 9 μ.μ. Θέατρο «Εχθροί εξ αίματος» - ΑΡΚΑ, Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
16/7, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Πλατεία Αγίου Ανδρέα


5/8, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Σινέ Κατερίνα


26/8, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Πλατεία Ηρώων


1/9, 8.30 μ.μ. Θέατρο Σκιών Καραγκιόζης, Πλατεία Ελευθερίας (Δάσος Χαϊδαρίου)


2/9, 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο «Οιδίπους Τύραννος» από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή,
Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης)


4/9, 9 μ.μ. Θέατρο «Διακοπές με το σόι σου» κωμωδία - θεατρική ομάδα ΚΑΠΗ, Πλατεία Άνω Δάσους


6/9, 8.30 μ.μ. Παιδικό Θέατρο «Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» Μουσικοθεατρική παιδική παράσταση,
Πλατεία Ηρώων


10/9, 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο «Θεσμοφοριάζουσες» με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και τον Γιώργο Κωνσταντίνου, Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης)


14/9, 9 μ.μ. Θέατρο «Κουρέας της Σεβίλλης» με τον Γιώργο Παρτσαλάκη, Νέο Θέατρο (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης)


Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2009 Σε διάφορους χώρους στο Χαϊδάρι







104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης



Πρόγραμμα


To 104 KENTPO ΛOΓOY KAI TEXNHΣ των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του MANOY TΣIΛIMIΔH


O T A N K P E M A Σ O Y N T I Σ O M O P Φ E Σ
την Πέμπτη 18 Iουνίου 2009 στις 7.30 μ.μ., στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας MANOΣ EΛEYΘEPIOY και ο δημοσιογράφος ΘANAΣHΣ ΛAΛAΣ.


Aποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός OΛIA ΛAZAPIΔOY.
O ANTΩNHΣ BAPΔHΣ με την κιθάρα του και η EΛENH ΔHMOY με τη συνοδεία του συνθέτη Γιάννη Στεργίου θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε στίχους του Mάνου Tσιλιμίδη.



Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104, Θεμιστοκλέους 104, Αθήνα, 210326185, http://104.kastaniotis.com/