header image

FLORAL Προγραμμα εκδήλώσεων

04/12/2009



Γιορτινή ατμόσφαιρα


στο Floral - Books + Coffee με:


- Παρουσιάσεις βιβλίων

- Χριστουγεννιάτικα παραμύθια

- Αφιερώματα

- Jazz βραδιές

- Δυνατά DJ set

- Μοναδικά Live



Λογοτεχνικό Πατάρι:


- Τρίτη 1/12: AIDS: Εμείς προχωρήσαμε. Εσείς;


Η Mαρία Παπαγιαννίδου, πρώην ασθενής του AIDS, συγγραφέας του βιβλίου Αντίο AIDS! (εκδόσεις Οξύ) και ο δικηγόρος Χρήστος Παρίσης που κατέθεσε εκ μέρους της Μ.Π. την πρώτη αγωγή σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου για τα λάθη και τις παραλείψεις του σε αυτό το ζήτημα και όλοι εμείς που έχουμε βρεθεί στην ανάγκη να επιλέξουμε τι να πιστέψουμε από όσα ακούγονται για το AIDS θα έχουμε μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να ακούσουμε μουσική και να συζητήσουμε:


-Θέλουμε να παίρνουμε αποφάσεις ζωής χωρίς να ξέρουμε ότι υπάρχει και άλλη άποψη για το AIDS;

-Θέλουμε μια σχέση υποτέλειας ανάμεσα στον γιατρό και τον ασθενή;

-Γιατί αγνοείται η δύναμη του μυαλού στην ίαση της όποιας ασθένειας;


Θα προβληθούν αποσπάσματα από τα σεμινάρια στην Αθήνα της Dr. Juliane Sacher, εναλλακτικής γιατρού του AIDS, και άλλα πολλά σλαιντς.

Στις 7 το απόγευμα.

- Παρασκευή 4/12: Noir σελίδες και jazz νότες...

... εκεί που τα σάουντρακ του Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ συναντάνε τις παρτιτούρες του Ρέιμοντ Τσάντλερ, ο Θανάσης Μήνας και ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης θα σας ταξιδέψουν σε ένα μουσικό/μυθιστορηματικό κοκτέιλ. Μια βραδιά γεμάτη jazz, blues και αφηγήσεις από τα σκοτεινά τοπία του noir.


Στις 8 το βράδυ.

- Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου: Αφιέρωμα στον ΧΕΝΡΙ ΜΙΛΕΡ


Μια βραδιά αφιερωμένη στο συγγραφέα Χένρι Μίλερ με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο . Ο μεταφραστής του Χένρι Μίλερ Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και ο δημοσιογράφος Θανάσης Μήνας θα μιλήσουν για το συγγραφέα, το έργο και την επιρροή του στην παγκόσμια λογοτεχνία. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κατάλληλες εικόνες και μουσική.
Στις 8 το βραδύ.


- Τρίτη 15 Δεκεμβρίου: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής


Οι εκδόσεις Δωδώνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νάντιας Γαβαλά "τριανταοκτώ τριαντάφυλλα". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Περικλής Κοροβέσης, Βίκτωρας Αναγνωστόπουλος-Μελκιάδες και Σταύρος Σταυρόπουλος.


Στις 8 το βράδυ.

- Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου THE DARK SIDE PROJECT - Εισαγωγή στα παραφυσικά φαινόμενα.


Βιβλίο πρώτο: Πλάσματα & παρουσίες (Βρικόλακες-Λυκάνθρωποι-Φαντάσματα-UFO &Εξωγήινοι)

O Πάνος Πιλάτος επιχειρεί να ταξινομήσει και να ερμηνεύσει τα... ανερμήνευτα, μέσω ενός φιλόδοξου project που ξεκινά με το βιβλίο του THE DARK SIDE PROJECT των εκδόσεων Οξύ.


Μαζί με τον Λάζαρο Πυλαρινό (φωτογράφο) και τον Παναγιώτη Καλογεράκο (δημοσιογράφο / iPanic.gr creator), θα μιλήσουν για το μοναδικό αυτό στο είδος του εγχειρίδιο, που καλύπτει και αποκαλύπτει με πρωτότυπο τρόπο την τόσο επίκαιρη Μεταφυσική Πλευρά του Κόσμου μας.


Ένα σύνθετο έργο που εισάγει το μη μυημένο αναγνώστη στο παραφυσικό παράλληλο Σύμπαν, παρέχει στον «προχωρημένο» μύστη επιπλέον απόψεις και μια χρηστική συγκεντρωτική οδό στο αντικείμενο, και προσφέρει στον απλό fan του αθέατου κόσμου ηδονικά σκοτεινή ψυχαγωγία.


Στις 8 το βράδυ.

FLORAL KIDS:

Κάτι καινούργιο ξεκινάει στο Floral-Books+Coffee για τους μικρούς μας φίλους. Εκδηλώσεις για παιδιά με αφηγήσεις παραμυθιών, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχέδια δρώμενα...

- Σάββατο 12 Δεκεμβρίου: «Ταξίδι στων παραμυθιών τη ράχη...»


Τι μπορεί να συμβεί όταν ένας σκύλος χάνει το πακέτο με τα πολύτιμα δέρματα; Πώς βρέθηκαν ο ήλιος και το φεγγάρι στον ουρανό; Γιατί το νερό της θάλασσας είναι αλμυρό και δεν το πίνουμε; Πόσο μεγάλη «αμαρτία» είναι το κλέψιμο ενός μαρουλόφυλλου; Ποιος είναι ο πιο δυνατός γαμπρός για την κόρη του ποντικοβασιλιά;


Ο παραμυθάς Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά από 6 ως 106 ετών με διαδραστική συμμετοχή, σε ένα απόγευμα προφορικής αφήγησης στο φιλόξενο χώρο του πολυχώρου Floral-Books+Coffee.


Στις 5 το απόγευμα.

- Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου: "Ο γαϊδαράκος των Χριστουγέννων"

Ελάτε να ακούσετε από κοντά την ιστορία του σπουδαιότερου γαϊδαράκου, που ταξίδεψε στα χώματα της «Γηθλεέμ» και ήταν παρών στην πιο σημαντική γέννηση του κόσμου. Το βιβλίο «Ο γαϊδαράκος των Χριστουγέννων» από τις Εκδόσεις Αρμός θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και αφηγητής παραμυθιών Δημήτρης Προύσαλης. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Μανώλης Φραγκούλης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την υποστήριξη του Θεάτρου Κωφών.


Στις 6.30 το απόγευμα.




Χριστουγεννιάτικη παιδική προσφορά:

Αγοράστε 2 παιδικά βιβλία και σας δίνουμε ΔΩΡΟ* ένα τρίτο!

 

*H προσφορά ισχύει μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων


PARTY TIME!


- Πέμπτη 17 Δεκέμβριου: Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης Goth Party


Με αφορμή την κυκλοφορία του κλασσικού αιρετικού παραμυθιού ‘’Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης’’ που έχει γράψει και εικονογραφήσει ο ιδιοφυής σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον, οι εκδόσεις Οξύ σας προσκαλούν σε ένα θεματικό Goth party, με προβολή της ομώνυμης ταινίας και μουσική από τα soundtrack ‘’Nightmare before Christmas’’ και ‘’Nightmare Revisited’’.


Dress code: Jack + Sally


Στις 9 το βράδυ.


- Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου: Monsieur Minimal LIVE


Tο αγαπημένο νέο παιδί της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, ο καλλιτέχνης που μάγεψε με το πρώτο του άλμπουμ "Lollipop", έρχεται στο Floral-Books+Coffee για ένα και μοναδικό live, γεμάτο pop διάθεση, electronica πινελιές ονειρικές μελωδίες και εορταστική διάθεση.


Στις 10 μ.μ. (είσοδος: 10€ με ποτό).



- Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου: Ρεβεγιόν στο Floral | The Burger Project LIVE


Η απόλυτη μπάντα της φετινής σεζόν. Τέσσερις χαρισματικοί και ταλαντούχοι μουσικοί διασκευάζουν κλασσικές επιτυχίες με θεατρική διάθεση, πολύ χιούμορ και άπειρη τρέλα.

Από το swing ως το punk και από τη disco ως την country. Από τους Clash και τον Alice Cooper έως τον Prince και τον Τσιτσάνη ...ένα χριστουγεννιάτικο live που θα γεμίσει τα αυτιά σας και θα σας αφήσει άφωνους!

Τη βραδιά θα συνεχίσει o Γιάννης Λώλος με μουσικές, ρυθμικές και ταξιδεμένες, σε χορευτική χριστουγεννιάτικη συσκευασία.


Από τα ηχεία των δρόμων του πλανήτη, στο ισογειο της μπλέ πολυκατοικίας.

Στις 10.30 μ.μ. (είσοδος: 12€ με ποτό).


- Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου: Εορταστικό dj set με τον Ανδρέα Who

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, το Floral-Books+Coffee γιορτάζει παρέα με τον Ανδρέα Who. Freestyle μουσικές, σερβιρισμένες περίτεχνα, με διάθεση που εξιτάρει και διεγείρει τις αισθήσεις.


Στις 10 μ.μ.


- Σάββατο 26 Δεκεμβρίου: ο Δημήτρης Λάζος στα decks του Floral

Το εορταστικό μουσικό πρόγραμμα συνεχίζεται...ο Δημήτρης Λάζος σε ένα πανηγυρικό dj set μέχρι τις πρωινές ώρες.


Στις 10 μ.μ.

- Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου: The Nu funky jazz Quintet LIVE


Mια νέα ομάδα ταλαντούχων μουσικών που σερβίρει περίτεχνες διασκευές, από Steve Coleman, Miles Davis, Ηerbie Hancock, Jimi Ηendrix και πολλούς άλλους της αφροαμερικάνικης μουσικής κουλτούρας.


Αυτοσχεδιασμοί πάνω σε funky jazz διάθεση. Κωστής Χριστοδούλου keys, Κωστής Κοπανάρης percussions, Μαριος Βαληνάκης sax, Αντώνης Αντωνόπουλος quitar, Bαγγέλης Κοτζάμπασης drums.


Αμέσως μετά στα decks, o Cayetano.


Στις 10.30 μ.μ. (είσοδος: 10€ με ποτό).


- Παρασκευή 1 Ιανουαρίου: Special dj set by Cayetano


Το καλύτερο φάρμακο για το hangover της Πρωτοχρονιάς. Μια βραδιά γεμάτη εκλεκτικούς ήχους. Aπό funk ρυθμούς, latin και βαλκανικούς ήχους, trip-hop διάθεση και nu-jazz αισθητική...