header image

ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

14/12/2009

Το Μουσείο Ηρακλειδών και οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν Έκθεση Εικονογράφησης Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών για τα βιβλία:

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη! σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη*
και Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι σε εικογράφηση Ελίζας Βαβούρη**


Η έκθεση, η οποία παρουσιάζει τα πρωτότυπα έργα των δύο καλλιτεχνών, θα διαρκέσει από Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 έως Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 και θα διεξαχθεί στην αίθουσα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών .


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


Κυριάκου Χαρίτου: Φον Κουραμπιές εναντίον Kόμη Μελομακαρόνη


Για χρόνια και χρόνια κάθε Χριστούγεννα, Μελομακάρονα και Κουραμπιέδες τρώγανε τα μουστάκια τους στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου... Μια μέρα όμως μια ξαφνική χιονοθύελλα τα άλλαξε όλα. Ο Φον Κουραμπιές, ο κόμης Μελομακαρόνης, μια νηστική αρκούδα, ένας ξενύχτης σκίουρος, ένας κηπουρός ονείρων κι άλλοι πολλοί χαρακτήρες, στην πιο αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με δυο μεζούρες γέλιο και δύο φλιτζάνια γλύκα!


Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη: Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι


Το μικρό αστέρι ήξερε πως δε θα ξαναστόλιζε κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ήταν λασπωμένο, φοβισμένο και σίγουρο πως γρήγορα κάποιος από τους ανθρώπους που περπατούσαν δίπλα του στο πεζοδρόμιο θα το πατούσε «Αχ, μαμά! Βρήκα ένα αστέρι που λάμπει!» είπε τότε ένα κοριτσάκι και γονάτισε δίπλα του. Μου φαίνεται πως έπεσε από τον ουρανό!»


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ


Ο Κυριάκος Χαρίτος

γεννήθηκε στη Χαλκιδα το 1977. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, όπου εργάστηκε και ως ηθοποιός στη θεατρική ομάδα Shifting Sands. Έχει δημοσιεύσει κείμενα στα περιοδικά Οδός Πανός και Εντευκτήριο . Αυτό είναι το πρώτο του βιβλίο.


H Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Αγίας Παρασκευής, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και διετέλεσε υπεύθυνη εκδόσεων στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και στις εκδόσεις Μίνωας. Έχει γράψει 150 παιδικά βιβλία, 5 μυθιστορήματα για ενήλικες και έχει μεταφράσει πάνω από 1.000 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Έχει βραβευτεί πολλές φορές.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ

* Η Ντανιέλα Σταματιάδηγεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Το 1997 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με ειδικότητα στη ζωγραφική και στη χαρακτική. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων ασχολείται επαγγελματικά από το 1998.


** Η Ελίζα Βαβούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τα Τμήματα Οπτικής Επικοινωνίας & Διαφήμισης και Ζωγραφικής της Σχολής Βακαλό. Συμμετείχε στις εκθέσεις «Bratislava world illustrations 2000 in Japan-selected 65 illustrators from BIB '99» και « T he Biennale of European Illustrators Japan 2001 (BEIJ '01) in commemoration of Jozef Wilkon». Ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά.


 


ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:
Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 21:00
Κυριακή: 11:00 - 19:00
Δευτέρα: κλειστά


 


Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο / 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
www.herakleidon .com - info@herakleidon-art.gr