header image

forfree.gr : Online οδηγός για τα τζάμπα της πόλης

14/12/2009

Ποδηλατοβόλτες στην Αθήνα

Οι ποδηλάτες της Αθήνας συναντιούνται στην πλατεία Συντάγματος και κάνουν βόλτα στην πόλη κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.

Περισσότερα νέα στο www.podilates.gr & http://criticalmass.gr/
Κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 7 μ.μ.


Τόπος συνάντησης: Σύνταγμα




Το Λογοτεχνικό πατάρι του Floral


- Τρίτη 15 Δεκεμβρίου: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής


Οι εκδόσεις Δωδώνη σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νάντιας Γαβαλά "τριανταοκτώ τριαντάφυλλα". Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς: Περικλής Κοροβέσης, Βίκτωρας Αναγνωστόπουλος-Μελκιάδες και Σταύρος Σταυρόπουλος.
Στις 8 το βράδυ.



- Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου: Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου THE DARK SIDE PROJECT - Εισαγωγή στα παραφυσικά φαινόμενα.
Βιβλίο πρώτο: Πλάσματα & παρουσίες (Βρικόλακες-Λυκάνθρωποι-Φαντάσματα-UFO&Εξωγήινοι). Πάνος Πιλάτος επιχειρεί να ταξινομήσει και να ερμηνεύσει τα... ανερμήνευτα, μέσω ενός φιλόδοξου project που ξεκινά με το βιβλίο του THE DARK SIDE PROJECT των εκδόσεων Οξύ. Μαζί με τον Λάζαρο Πυλαρινό (φωτογράφο) και τον Παναγιώτη Καλογεράκο (δημοσιογράφο / iPanic.gr creator),θα μιλήσουν για το μοναδικό αυτό στο είδος του εγχειρίδιο, που καλύπτει και αποκαλύπτει με πρωτότυπο τρόπο την τόσο επίκαιρη Μεταφυσική Πλευρά του Κόσμου μας. Ένα σύνθετο έργο που εισάγει το μη μυημένο αναγνώστη στο παραφυσικό παράλληλο Σύμπαν, παρέχει στον «προχωρημένο» μύστη επιπλέον απόψεις και μια χρηστική συγκεντρωτική οδό στο αντικείμενο, και προσφέρει στον απλό fan του αθέατου κόσμου ηδονικά σκοτεινή ψυχαγωγία.
Στις 8 το βράδυ.


FLORAL KIDS:
Κάτι καινούργιο ξεκινάει στο Floral-Books+Coffee για τους μικρούς μας φίλους. Εκδηλώσεις για παιδιά με αφηγήσεις παραμυθιών, παιχνίδια ρόλων, αυτοσχέδια δρώμενα...


- Σάββατο 12 Δεκεμβρίου: «Ταξίδι στων παραμυθιών τη ράχη...» ι μπορεί να συμβεί όταν ένας σκύλος χάνει το πακέτο με τα πολύτιμα δέρματα; Πώς βρέθηκαν ο ήλιος και το φεγγάρι στον ουρανό; Γιατί το νερό της θάλασσας είναι αλμυρό και δεν το πίνουμε; Πόσο μεγάλη «αμαρτία» είναι το κλέψιμο ενός μαρουλόφυλλου; Ποιος είναι ο πιο δυνατός γαμπρός για την κόρη του ποντικοβασιλιά;


Ο παραμυθάς Δημήτρης Προύσαλης θα μοιραστεί λαϊκά παραμύθια για παιδιά από 6 ως 106 ετών με διαδραστική συμμετοχή, σε ένα απόγευμα προφορικής αφήγησης στο φιλόξενο χώρο του πολυχώρου Floral-Books+Coffee.
Στις 5 το απόγευμα.


- Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου: "Ο γαϊδαράκος των Χριστουγέννων"
Ελάτε να ακούσετε από κοντά την ιστορία του σπουδαιότερου γαϊδαράκου, που ταξίδεψε στα χώματα της «Γηθλεέμ» και ήταν παρών στην πιο σημαντική γέννηση του κόσμου. Το βιβλίο «Ο γαϊδαράκος των Χριστουγέννων» από τις Εκδόσεις Αρμός θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και αφηγητής παραμυθιών Δημήτρης Προύσαλης. Την εικονογράφηση του βιβλίου έχει κάνει ο Μανώλης Φραγκούλης. Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την υποστήριξη του Θεάτρου Κωφών. τις 6.30 το απόγευμα.
Δεκέμβριος 2009



Floral, Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων, 2103800070,




Μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς


Το θέατρο των αλλαγών συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.


Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικά και να γνωρίσουν την ελληνική τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από το θέατρο, το χορό και το τραγούδι.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αλλοδαποί από τις παρακάτω χώρες:


Αφγανιστάν, Αλβανία, Η. Βασίλειο, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ιταλία, Πολωνία, Μπαγκλαντές, Ιράκ, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρωσία, Γαλλία, Η.Π.Α., Αιθιοπία, Τσεχία, Κονγκό, Τουρκία, Αυστρία, Λίβανος,Αργεντινή, Σουδάν, Σρι Λάνκα, Αίγυπτος, Τυνησία, Περού, Πακιστάν,Ρουμανία, Μαρόκο, Ιράν, Βραζιλία, Μεξικό, Κούβα, Κορέα, Λιθουανία, Γκάμπια, Συρία, Νιγηρία,Φιλιππίνες, Ισπανία, Κίνα.


Διδάσκουν αφιλοκερδώς οι ηθοποιοί: Σοφία Στυλιανουδάκη, Ελισάβετ Τσάμη, Παναγιώτα Μπιρμπάκου, Αναστασία Καραμπίνη, Μάνθος Καλαντζής, Δημήτρης Τσέκερης, Σοφία Κουκουρλή, Αργυρώ Σαρρή, Άντια Σπυροπούλου, Γωγώ Γεωργίλα, Αλίνα Πάττα, Λεωνίδας Κατσαρλίνος, Πέννυ Ζήση.


Τα μαθήματα γίνονται κάθε Σάββατο 1.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. για αρχάριους και κάθε Κυριακή 1.00 μ.μ. - 5.00 μ.μ. για προχωρημένους.


Κάθε Σάββατο 1 - 5 μ.μ. και κάθε Κυριακή 1 - 5 μ.μ.


Θέατρο των αλλαγών, 3ης Σεπτεμβρίου 19α, 2105248251, 2105246 833, info@toc.gr, www.toc.gr





Εκδηλώσεις για το παιδί


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


28/12, 12 το μεσημέρι
ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για ΠΑΙΔΙΑ
από τις εκδόσεις "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"



Βόλτες στα κεραμίδια και στα διαμερίσματα της οδού Σμολένσκη, κρυμμένα μυστήρια στα ζαρζαβατικά της λαϊκής αγοράς, περίεργα σημάδια σε πολύτιμα έργα τέχνης,
δράση, παιχνίδια και ταξιδιάρικα παραμύθια ξεπηδούν μέσα από τα 5 βιβλία της σειράς "Ιστορίες με γάτους" που υπογράφει ο βραβευμένος συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης.


Στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα),
στις 12.00 το μεσημέρι συντροφιά με τον συγγραφέα, τους γάτους του... και την παιδαγωγό-ηθοποιό Γιώτα Αλεξάνδρου.


Christmas Magic World


Τα κάλαντα και ο «Μικρός τυμπανιστής» μπορεί να μας φαίνονται ακόμη μακριά, οι μπάλες και τα στολίδια ούτε που να μας περνούν από το μυαλό, ωστόσο τα βήματα του «Καρυοθραύστη» θα ζωντανέψουν, σε λίγες ημέρες, τη μαγεία των Χριστουγέννων στο θέατρο «Μπάντμιντον».


Το «Christmas Magic World» είναι ένα παραμυθένιου χριστουγεννιάτικου πάρκου ψυχαγωγίας και εκδηλώσεων που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον προαύλιο χώρο του θεάτρου


«Μπάντμιντον», Γουδί, Από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου 2010, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.


Αγκυρούλες Club - Παιδικό Στέκι Πολυχώρου Άγκυρας, (Σόλωνος 124 - Αθήνα, 2103837667, 2103837540)


Κάθε Σάββατο, στις 11:30 π.µ. στον ειδικά διαµορφωµένο χώρο, τα παιδιά αποκτούν το δικό τους στέκι. Παρακολουθούν και συµµετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράµµατα µε θέµατα όπως η διατροφή, το περιβάλλον, η ενδυµασία, η ελιά, το αµπέλι, η τέχνη, τα παραµύθια κ.ά.


19/12
«Ο Αη-Βασίλης και τα δώρα του»
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους για να γράψουμε όλοι μαζί ένα γράμμα στον αγαπημένο μας Αη-Βασίλη!!!


Δημιουργικά εργαστήρια της Fnac Γλυφάδας
Κάθε Σάββατο στις 12:30, στο παιδικό τμήμα της Fnac Γλυφάδας δημιουργική απασχόληση από παιδαγωγό για τους μικρούς μας επισκέπτες, με βιωματικά εργαστήρια που βασίζονται στη συμμετοχική και ενεργό μάθηση και στο παιχνίδι.


19/12
Με το άρωμα των Χριστουγέννων

Η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων έχει την τιμητική της. Σας περιμένουμε για να μάθουμε με μικρά μουσικά όργανα χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα και τραγούδια, να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικες παιδικές κάρτες και ελατάκια και στολίδια από πηλό!


Fnac Γλυφάδας, Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, Γλυφάδα. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00,
Σάββατο: 09:00-20:00, τηλ. 210 8984300.



Παιδική Fnac Αμαρουσίου

Κάθε Σάββατο στις 12:30 δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας επισκέπτες με παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων ή θεατρικά παιχνίδια που συναντούν απλές εικαστικές κατασκευές. Τα παιδιά εκφράζονται , συνθέτουν, σκέφτονται και δρουν πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, το παιχνίδι τους, τον μύθο και το παραμύθι, τη φύση και τον κόσμο καλλιεργώντας και χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.


19/12
Κατασκευή στολιδιών
για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με αλεύρι, χρώματα κ φαντασία, καθώς τα στολίδια μας θα ζωντανέψουν μέσα από παιχνίδια ρόλων.


Fnac Αμαρουσίου. The Mall Athens, Ανδρέα Παπανδρέου 35 (Θέση Ψαλίδι),151 22, Μαρούσι. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-21:00, Σάββατο: 09:00-20:00, τηλ. 210 6305555


Παιδική Fnac Μοναστηρακίου
Κάθε Σάββατο στις 12:30 δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας επισκέπτες με παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων ή θεατρικά παιχνίδια που συναντούν απλές εικαστικές κατασκευές. Τα παιδιά εκφράζονται , συνθέτουν, σκέφτονται και δρουν πάνω σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, το παιχνίδι τους, τον μύθο και το παραμύθι, τη φύση και τον κόσμο καλλιεργώντας και χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.



ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009
Εκδήλωση με τίτλο: «Άνθρωποι με οικολογική συνείδηση»
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 (ώρα 18:30),Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε στα παιδιά ένα εντυπωσιακό διαδραστικό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Άνθρωποι με οικολογική συνείδηση». Έχοντας ως έναυσμα το πρώτο παραμύθι της σειράς «ΟΙΚΟλογήματα», με τον τίτλο Ο Κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί του Β. Ηλιόπουλου και τα βιβλία της σειράς «Σωσίβιο για τον πλανήτη Γη» των Εκδόσεων Πατάκη η ομάδα τέχνης Πάροδος δημιουργεί ένα πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο... που για να πραγματοποιηθεί χρειάζεται... την άμεση συμμετοχή των παιδιών. Σημειώνεται ότι τις ερμηνείες των ρόλων έχουν οι Γιώργος Περπινιάς, Μάρα Κελίδη, Μαριάνα Δημητρίου. Την επιμέλεια και το συντονισμό έχει ο Ηλίας Πίτσικας.

Η σειρά εκδηλώσεων Ένα βιβλίο, μια θαυμαστή περιπέτεια!, που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, στόχο έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με το θεσμό της Βιβλιοθήκης και το βιβλίο! Πρόκειται για ένα φιλικό μέσο, ένα δημιουργικό όχημα, μέσω του οποίου οι νέοι φίλοι της Βιβλιοθήκης θα προσεγγίσουν τη γνώση με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό!


Η επιλογή της σειράς βιβλίων «ΟΙΚΟλογήματα» και «Σωσίβιο για τον πλανήτη Γη» των Εκδόσεων Πατάκη έγινε με γνώμονα το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και παρουσιάζεται στους νέους, με την πίστη ότι οι νέες γενιές έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με αξίες και γνώσεις που θα τις βοηθήσουν να χτίσουν έναν καλύτερο και οικολογικά «σοφότερο» πλανήτη.


Η συνολική διάρκεια κάθε εκδήλωσης είναι περίπου μία ώρα και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένων θέσεων. Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 9469631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή: 8:30-15:00, Σάββατο: 8:30-14:00).


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου),ο Κενταυρούλης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου προσκαλεί τα παιδιά σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Θα υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με Ελληνικά λαϊκά παραμύθια και μύθους από το Δωδεκαήμερο. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και μαζί της ο Γιάννης Ψειμάδας ντύνει με τη μουσική και τους ήχους τους την αφήγηση. Στο τέλος της εκδήλωσης μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, από 5-12 χρόνων.
Η παράσταση θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του Βωμού στο ισόγειο του Μουσείου, ώρα 12:00- 13:00 μ.μ.


ΒΙΒΛΙΟ


19/12, 12 το μεσημέρι
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το νέο βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη Το παιδί που βρήκε ένα αστέρι. ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜETAIXMIO, Ιπποκράτους 118


19/12, 11 π.μ.
Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Κυριάκου Χαρίτου «Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη». Δημοτική Βιβλιοθήκη - Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου, Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή


18/12, 6 μ.μ.
Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη
«Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού»

Η Κουτουρού έφτιαξε κουραμπιέδες µε µία δικιά της, μοναδική, ανεπανάληπτη συνταγή. Εκδόσεις ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, σε εικονογράφηση Τέτης Σώλου. Για παιδιά από τεσσάρων χρονών. Παιδικός Ιανός, IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr


19/12, 12.30 το μεσημέρι
Θανάσης Δρίτσας
«Το όνειρο της Αθηνούλας»

Ένα βιβλίο για το κρεβάτι της μικρής Αθηνούλας, για δύο Άη- Βασίληδες και για τις πράξεις των ανθρώπων στην παγωμένη πολιτεία Φρόστις.Εκδόσεις ΜΠΑΡΤΖΟΥΛΙΑΝΟΣ, σε εικονογράφηση Γιώργου Μπούτλα. Για παιδιά από οκτώ χρονών. Παιδικός Ιανός, IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr


20/12, 12 το μεσημέρι
Μαρία Παπαγιάννη
«Χριστούγεννα, καιρός για θαύματα»

Μαζί με τη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη θα θυμηθούμε πως μόνο αν ονειρευτούμε ο Άγιος Βασίλης θα βρει το δρόμο του.
Από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ. Για παιδιά από 6 χρονών. Παιδικός Ιανός, IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr


20/12, 21/12 και 22/12,11 π.μ. Η πρώτη μου μαγειρική.Σας περιμένουμε για να μάθουμε να φτιάχνουμε πεντανόστιμα και υγιεινά σνακ, φαγητά και γλυκά! Όλοι οι μικροί σεφ θα πάρουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμινάριου!Βιβλιοπωλείο ΜΙΚΡΟΣ ΚΟΡΑΗΣ, Παπάγου 7 & Αριστοφάνους, Χαλάνδρι, 2106820989


Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
20 Δεκεμβρίου 2009
στις 12:00, στο βιβλιοπωλείο Θυμέλη (Ανδρούτσου 138-140, Πειραιάς, τηλ.: 210.42.96.401)
Πανικός!!! Το Καλικαντζαροχωριό κινδυνεύει να χαθεί. Ποιος θα σώσει τους καλικάντζαρους; Ο Μανόλης με τον ΚαλΟκάντζαρο! Δυο φίλοι διαφορετικοί,
που πάντα είναι μαζί, αποφασίζουν να μας πείσουν να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα παραδοσιακά! Παρέα με το συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο και με τη βοήθεια εμψυχωτών θα μεταμφιεστούμε σε καλικαντζαράκια, θα φτιάξουμε το δικό μας Καλικαντζαροχωριό, θα τραγουδήσουμε και θα χορέψουμε καλικαντζαροτραγούδια.
Θα μπορέσουμε άραγε να βοηθήσουμε τους ήρωες του βιβλίου Ο ΚαλΟκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό να τα καταφέρουν;


ΜΟΥΣΙΚΗ


20/12, 1.30 μ.μ.
Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodaly

Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Γεράσιμος Χοϊδάς. Σόλο τραγούδι / φλάουτο η Ειρήνη Πατσέα. Διευθύνει ο Μιχάλης Πατσέας. IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr



23/12, 6 μ.μ.
Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodaly

Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.
Στο πιάνο συνοδεύει ο Γεράσιμος Χοϊδάς. Σόλο τραγούδι / φλάουτο η Ειρήνη Πατσέα. Διευθύνει ο Μιχάλης Πατσέας. IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα, www.ianos.gr


ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Από 1/12 έως 6/1. Χριστούγεννα στον ΠειραιάΤο Χωριό του Αϊ-Βασίλη ζωντανεύει στην Πλ. Κοραή με το μαγικό ταχυδρομείο, το εργαστήριο του Αϊ-Βασίλη, το μανιταρόσπιτο και τα ξωτικά, μέσα σ' ένα σόου πυροτεχνημάτων. Γιορτή εγκαινίων την 1/12, στις 6 μ.μ. Θ' ακολουθήσει στις 8.30 μ.μ. συναυλία με τον Μύρωνα Στρατή. Πλατεία Κοραή, Πειραιάς