header image

ΠΑΜΕ ΧΙΟ

08/07/2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της

ΟΤΟΕ

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2013


Προς τους

Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΙΟΥ

«ΠΑΜΕ ΧΙΟ»


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η ΟΤΟΕ στηρίζει την Κίνηση «Πάμε Χίο», μια πρωτοβουλία φορέων και επιχειρήσεων της Χίου με στόχο την ανόρθωση της τοπικής οικονομίας του νησιού μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε η Χίος από τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές.


Τον περασμένο Αύγουστο, η καταστροφική μανία της πυρκαγιάς στο νότιο τμήμα της Χίου προκάλεσε ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές.


Καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις καθώς και το 25% της παραγωγής μαστιχόδεντρων – υπενθυμίζεται ότι εκεί ευδοκιμεί το μοναδικό παγκοσμίως δενδρύλλιο που παράγει τη μαστίχα Χίου. Η τοπική αγροτική οικονομία αλλά και ο τουρισμός του νησιού υπέστησαν σημαντική καθίζηση.


Η Πρωτοβουλία «Πάμε Χίο» είναι μια συλλογική προσπάθεια προβολής της Χίου ως τουριστικού προορισμού.


Σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.pamexio.gr, να επωφεληθούν από τις προσφορές που παρέχουν τα ξενοδοχεία της Χίου και να συνδράμουν, ώστε η Χίος να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες και να ενισχυθεί οικονομικά.


Την πρωτοβουλία «Πάμε Χίο» στηρίζουν ενεργά με τη συμμετοχή τους πλήθος φορέων, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Δήμος Αθηναίων, η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κλπ.


Σας αποστέλλουμε συνημμένα την επιστολή που απέστειλε στην ΟΤΟΕ η Πρωτοβουλία Μαζικών Φορέων και Επιχειρήσεων Χίου «ΠΑΜΕ ΧΙΟ».


Συναδελφικά,

Η Γραμματεία Πολιτισμού της ΟΤΟΕ


Πρωτοβουλία Μαζικών Φορέων

και Επιχειρήσεων Χίου

«ΠΑΜΕ ΧΙΟ»


ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της

Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών

Οργανώσεων Ελλάδας

κο Κούκο Σταύρο


Κύριε Πρόεδρε,

Τον περασμένο Άυγουστο, όλοι μας βρεθήκαμε μάρτυρες, σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που αντιμετώπησε το νησί της Χίου. Αναφερόμαστε στην καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το Νότιο μέρος του νησιού--στο οποίο ευδοκιμεί το μοναδικό παγκοσμίως δενδρίλιο που παράγει τη χιώτικη μαστίχη-- και είχε ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο περιβαλλοντικές όσο και οικονομικές.

Από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς καταστράφηκαν μεγάλες εκτάσεις του Νοτίου μέρους του νησιού καθώς και το 25% της παραγωγής μαστιχόδεντρων.

Τόσο οι περιβαλλοντικές όσο και οι οικονομικές συνέπειες από την πύρινη λαίλαπα, οδήγησαν σε σημαντική καθίζηση της τοπικής αγροτικής οικονομικής δραστηριότητας με σοβαρές συνέπειες και στον τουριστικό τομέα του νησιού. Δεδομένου μάλιστα ότι οι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τον Αύγουστο οι συνέπειες αυτής θα αποτυπωθούν ιδιαίτερα την φετινή σεζόν 2013 ώς απόρροια της καταστροφής αυτής.

Στα πλαίσια των ανωτέρω και σε μια προσπάθεια να τονωθεί και να προβληθεί το νησί μας, ως τουριστικό προϊόν, επιχειρηματικοί φορείς του νησιού (Ξενοδοχεία, βιοτεχνίες, ενοικιαζόμενα συγκροτήματα, εστιατόρια κλπ),πήραν την πρωτοβουλία της δημιουργίας μιας νέας και συλλογικής προσπάθειας για την προβολή και οικονομική ενίσχυση του νησιού μας.

Στόχος της πρωτοβουλίας «ΠΑΜΕ ΧΙΟ» είναι η προβολή του νησιού της Χίου ως τουριστικός προορισμός (θερινός και χειμερινός),η ανάδειξη του πλήθους αγροτικών προϊόντων (μαστίχα, εσπεριδοειδή, γλυκά κλπ),η ανάδειξη των μνημείων ενδιαφέροντος (θρησκευτικοί ναοί και αρχιτεκτονικής ομορφιάς χωριά) και γενικότερα η ανάδειξη και οικονομική ενίσχυση του νησιού και των επιχειρήσεων του, μέτα την καταστροφική πυρκαγιά που το έπληξε.

Ελπίζουμε ότι η ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών, μέσα από το πνεύμα αλληλεγγύης της σημερινής εποχής, να οδηγήσει στην στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας και να δώσει "ψήφο εμπιστοσύνης", σε ένα ακριτικό νησί της ελληνικής επικράτειας, το οποίο χρειάζεται την υποστήριξή τους λόγω των συνθηκών που δημιουργήθηκαν.

Σε αυτό το πνεύμα, απευθυνόμαστε στο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη σας, προκειμένου να ζητήσουμε την στήριξή σας, επιλέγοντας το νησί μας, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Είναι αυτονόητο ότι οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό (Ξενοδοχεία, βιοτεχνίες κλπ) θα συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή με πολύ ελκυστικές προσφορές προς τα μέλη σας, ώστε να τα διευκολύνουν, να επιλέξουν το νησί μας, για τις διακοπές τους.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μελών σας οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και φορείς της Χίου, έχουν δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.pamexio.gr , στην οποία τα μέλη με ευκολία, μπορούν να βρούν πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό σχετικά με την Χίο καθώς και τις προσφορές των επιχειρήσεων.

Πρέπει να σας πληροφορήσουμε κύριε Πρόεδρε, ότι μέχρι σήμερα, έχουν επιδείξει την αλληλεγγύη τους και έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια ενίσχυσης του νησιού μας, φορείς όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, η Ομοσπονδία Εμποροβιοτεχνών Ελλάδος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ),ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Με εφαλτήριο λοιπόν τις προσπάθειες που ήδη καταβάλλονται για την οικονομική ενίσχυση του νησιού, παρακαλούμε κύριε Πρόεδρε και για την δική σας, μέσω των μελών σας, συμβολή και συμπαράσταση.


«Πάμε Χίο»......


Για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς

Στυλιανός Βίος

Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χίου

Τηλ. 210/7298800

Κινητό : 6944841609