header image

ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΟΛΥΒΑ

07/02/2014





ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 14041


Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2014




Προς τους



Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


«ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ»




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η Γραμματεία Πολιτισμού σας προσκαλεί στη λογοτεχνική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί


στον Πολυχώρο «POLIS ART CAFE», Πεσμαζόγλου 5


(άνωθεν Στοάς Βιβλίου και Θεάτρου Τέχνης-Υπόγειο),τηλ. 2103249588


την ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ώρα 19:00.



για την παρουσίαση του βιβλίου της Φραντζέσκας Κολυβά (πρ. συναδέλφου),με τον τίτλο «ΚΟΥΦΕΤΑ ΜΕ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ», μυθιστόρημα από τις εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ.


Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν ο ηθοποιός, κ. Ηλίας Λογοθέτης, η συγγραφέας κα Ελένη Τσαμαδού (πρ. συναδέλφισσα) και ο εκδότης κ. Διονύσης Βίτσος.


Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η ίδια η συγγραφέας και η ηθοποιός
κα Άννα Κουρή.


Τα «κουφέτα» είναι μια ερωτική ιστορία που ξετυλίγεται στη μετασεισμική Ζάκυνθο και την Αθήνα της δεκαετίας του ’60 και του ’70, μια ιστορία που κινείται πάνω σε δυο άξονες: το ερωτικό τρίγωνο και το μεταφυσικό φορτίο του τόπου, όπως αυτό εκφράζεται από ποιητές σαν τον Σολωμό και τον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.


Το βιβλίο μιλάει για μια ζακυνθινή οικογένεια που μετά τους σεισμούς του 1953 έρχεται στην Αθήνα με το πένθος της απώλειας της μεγαλύτερης κόρης, της Κατίνας. Στην πρωτεύουσα η Δέσποινα, η μικρότερη κόρη, θα ζήσει ένα δυνατό έρωτα με τον Πέτρο Φραγκίσκο, επιτυχημένο ποινικολόγο και πρώην βουλευτή Ζακύνθου, αλλά τελικά θα συμβιβαστεί σε ένα γάμο με έναν ήρωα της καθημερινότητας. Δυο γυναίκες και ο άντρας. Ένας στεγνός γάμος, η δεύτερη ευκαιρία και η απειλή σαν ψυχική συνθήκη.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ : Η Φραντζέσκα Κολυβά κατάγεται από την Ζάκυνθο, γεννήθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε ως δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα. Τα «κουφέτα» είναι το τρίτο της βιβλίο. Έχει εκδώσει ακόμα: «ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ» εκδόσεις Καστανιώτη, 2003, «Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ» εκδόσεις Πατάκη, 2007.


Προσδοκούμε στην ανταπόκριση των συναδέλφων μας στην πρόσκληση, ελπίζοντας στην παρουσία σας.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ