header image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ».

08/04/2014

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 14084


Αθήνα, 4 Απριλίου 2014




Προς τους



Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


«ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ»


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η Γραμματεία Πολιτισμού της Ομοσπονδίας σας προσκαλεί στη νέα λογοτεχνική συνάντηση που θα γίνει


στον Πολυχώρο « POLIS ART CAFE », Πεσμαζόγλου 5


2103249588


την ΤΡΙΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, ώρα 20:00.



για την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Τσαμαδού, με τον τίτλο «ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΖΩΗΣ», μυθιστόρημα από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013.


Με την ευκαιρία αυτή, για το βιβλίο και το υπόλοιπο συγγραφικό της έργο θα μιλήσουν:


Νοέλ Μπάξερ, συγγραφέας


Φραντζέσκα Κολυβά, συγγραφέας.


Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ειρήνη Χατζηκωσταντή και Αυγουστίνος Ρεμούνδος.



Το «Υστερόγραφο ζωής» μας μεταφέρει στον απόηχο των γεγονότων της πρόσφατης Ιστορίας. Στην προπολεμική και μεταπολεμική Θεσσαλονίκη, στην Αμερική των "παιδιών των λουλουδιών", στο Μόναχο του Μαύρου Σεπτέμβρη και την Αθήνα του


Πολυτεχνείου και του σήμερα ξετυλίγονται και συνυφαίνονται δύο παράλληλες ιστορίες, της Ραχήλ και του Γιάννη.


Η Ραχήλ, μια από τις κόρες του Ισραήλ, κλήθηκε σε κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας να πάρει αποφάσεις που καθόρισαν όχι μόνο τη δική της πορεία, αλλά και τη ζωή του γιου που έχασε.


Ο Γιάννης είναι αυτός που θα πρέπει να κρίνει τις αποφάσεις της μητέρας του, της Ραχήλ, και να σκεφτεί αν θα τη συγχωρήσει για όσα του στέρησε, καθώς ταυτόχρονα προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις δικές του μνήμες και ενοχές που τον στοιχειώνουν.


Ένα μυθιστόρημα για ένα μεγάλο έρωτα και μια προδοσία, που διατρέχει την πιο σκοτεινή και απάνθρωπη περίοδο του 20ού αιώνα και μας θυμίζει πως οι άνθρωποι μπορεί να μη λησμονούν αλλά μπορούν και πρέπει να συγχωρούν πριν να είναι αργά.


Η Ελένη Τσαμαδού σπούδασε νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και International Legal Studies στο American University, Washington College of Law. Σταδιοδρόμησε ως δικηγόρος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από το 1966 μέχρι το 2000, οπότε αποχώρησε με τον ανώτατο βαθμό ιεραρχίας. Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα Διεθνών Συναλλαγών και Ιδιωτικοποιήσεων. Τα έτη 2000-2004 εργάστηκε ως ειδική σύμβουλος σε νομικά θέματα των Υπουργών Ανάπτυξης, και Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες. Από τις Εκδόσεις « Ψυχογιός» κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΟΙ ΘΕΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, το οποίο έχει μεταφραστεί στα γερμανικά με τον τίτλο EIN KONIGREICH FUR EIN GRAB, Η ΕΤΑΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ, ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ.


Η Φραντζέσκα Κολυβά, είναι δικηγόρος, κατάγεται από τη Ζάκυνθο, γεννήθηκε στην Αθήνα, Από τις εκδόσεις «Πατάκη» κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της «Ο ΚΗΔΕΜΟΝΑΣ», ενώ περασμένο Φεβρουάριο έγινε


παρουσίαση του βιβλίου της «ΚΟΥΦΕΤΑ ΜΕ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟ»( εκδόσεις «Περίπλους»).




Η Νοέλ Μπάξερ γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από Βρετανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και μεταπτυχιακά (αρχαιολογία) στην Αγγλία. . Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες. Κείμενά της κοινωνικού προβληματισμού εμφανίζονται τακτικά στο Διαδίκτυο. Έχει εκδώσει μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Μια φορά και έναν καιρό σήμερα». Από τις Εκδόσεις «Ψυχογιός» κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά της ΑΠΟ ΔΡΥ ΠΑΛΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ, ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ και ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.




Αναμένοντας την αποδοχή της πρόσκλησης, ζητάμε την παρουσία σας.


Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3388280, skartsolias @ otoe . gr , φαξ 210 3640429.






Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ