header image

Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές,
Αλβανία –Μαυροβούνιο-Κροατία-Σερβία.

14/05/2014

ΛΕΣΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Βασ. Ηρακλείου 32 - 546 23 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ( 2310 257101 -2, - FAX 2310 270 668


e-mail: lestythes@otoe.gr 1939 – 2014 " Facebook: lestythes@gmail.com"


75 Χρόνια Λέσχη Τραπεζικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης


Διέξοδο στο Αδιέξοδο της καθημερινότητας


"H Λέσχη μας το στέκι μας"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 228



Θεσσαλονίκη, 09 .05 . 2014



Εκδρομή στις Δαλματικές ακτές,


Αλβανία –Μαυροβούνιο-Κροατία-Σερβία




Συνάδελφοι,


Η Λέσχη μας διοργανώνει επταήμερη εκδρομή 05 έως 11 Ιουλίου 2014 (Σάββατο - Παρασκευή) στις Δαλματικές ακτές.




Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι το εξής:


1η μέρα 4/07: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΥΣΤΑΛΟΠΗΓΗ - ΚΟΡΥΤΣΑ - ΤΙΡΑΝΑ ( Χιλ 450)


Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Θεσσαλονίκη (άγαλμα του Βενιζέλου) με προορισμό τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλοπηγής. Μετά τον αστυνομικό και τελωνειακό έλεγχο μπαίνουμε στην Αλβανία. Η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η γραφική πόλη της Κορυτσάς με τα πανέμορφα αρχοντικά που βρίσκονται σε σύμπλεγμα με τα ιταλικά κτίρια και τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου. Μικρή περιήγηση της πόλης στον ανακαινισμένο μητροπολιτικό ναό Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το μουσείο Εθνογραφίας και Μεσαιωνικής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και συνεχίζουμε μέσω Μπόγραδετς, που βρίσκεται απέναντι από την πόλη της Οχρίδας και Ελμπασάν μια πόλη 80.000 κατοίκων με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο για να φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο –Διανυκτέρευση.

2η μέρα 5/07: ΤΙΡΑΝΑ - ΔΥΡΡΑΧΙΟ - ΦΙΟΡΔ ΑΓ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
( χιλ 325)
Πρωινό και μικρή περιήγηση της πόλης των Τιράνων. Θα δούμε την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό μέγαρο και θα συνεχίσουμε για το Δυρράχιο, που ονομάζεται σήμερα DURRES. Πανέμορφη πόλη με την ρωμαϊκή αγορά και το αμφιθέατρο της Επιδάμνου τα οποία σώζονται σε καλή κατάσταση. Αναχώρηση για το Μαυροβούνιο. Συνοριακές διατυπώσεις και μέσω του Σβέτι Στέφαν (ένα πανέμορφο ψαροχώρι) συνεχίζουμε, και με στάσεις για καφέ και φαγητό θα φθάσουμε στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ την καρδιά των Δαλματικών Ακτών. Το όνομα της πόλης είναι σερβοκροατικής προέλευσης και σημαίνει μικρό δάσος. Μεγάλο και πυκνό θα λέγαμε καλύτερα, προκειμένου να δώσουμε το στίγμα ολόκληρης της περιοχής, αλλά και να δικαιολογήσουμε την πράσινη απόχρωση, που έχουν τα νερά της. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

3η μέρα 6/07: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΚΡΟΑΤΙΑ)
Πρωινό, ξενάγηση στο ιστορικό Ντουμπρόβνικ, που δίκαια θεωρείται το Διαμάντι της Αδριατικής. Η Παλιά Πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Στο δε ιστορικό κέντρο, στο οποίο θα μπείτε από την πύλη Πιλ και θα βγείτε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, αξίζει μια επίσκεψη στο φράγκικο μοναστήρι, στο παλάτι Σπόνζα και το παλάτι των Ρέκτορς, στον καθεδρικό ναό και στην εκκλησία του προστάτη της πόλης Αγίου Βλασίου. Εδώ, θα δείτε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα, Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Για τον καλύτερο δυνατό προσανατολισμό σας στο Ντουμπρόβνικ, σημειώστε ότι ο κεντρικός πεζόδρομος, 300 μ. περίπου, που ενώνει μεταξύ τους τις δύο πύλες και χωρίζει θα λέγαμε την πόλη σε δύο μέρη λέγεται Στράντουν ή Πλάτσα Το Ντουμπρόβνικ είναι. προστατευμένο από την UNESCO ως τμήμα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το μεσημέρι φαγητό στο γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο - Διανυκτέρευση.

4η μέρα 7/07: ΝΤΟΥΜΠΟΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ Η ΖΑΝΤΑΡ (Χιλ 382)
Πρόγευμα και αναχώρηση από το Ντουμπρόβνικ διασχίζοντας τις Δαλματικές Ακτές για να επισκεφθούμε το Σπλιτ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Αδριατικής. Περιήγηση της πόλης που επιλέχθηκε από τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό για να χτίσει το παλάτι σε σχέδιο Ρωμαϊκού Κάστρου. Μετά την περιήγησή μας αναχώρηση για μια άλλη όμορφη περιοχή της Κροατίας, το Μπίογκραντ. η Ζαντάρ Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα 8/07: ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ- ΖΑΓΚΡΕΠ
Πρόγευμα και περιήγηση της πόλης .Κατά την περιήγησή μας θα δούμε την Ρωμαική αγορά, την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον καθεδρικό ναό της πόλης με το παλάτι και θα καταλήξουμε στο αρχαιολογικό μουσείο. Στην συνέχεια αναχώρηση για τις λίμνες Πλίτβιτσε. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Συνεχίζουμε για το Ζαγκρεπ. Άφιξη, Τακτοποίηση στο ξενοδοχειο. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

6η μέρα 09/07: ΖΑΓΚΡΕΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (Χιλ 400)
Πρόγευμα και περιήγηση της πρωτεύουσας της Κροατίας του Ζάγκρεμπ και αναχώρηση από την Κροατία για το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και περιήγηση της πόλης του Βελιγραδίου Θα δούμε το μουσείο Τίτο, τον Αγιο Σάββα τον μεγαλύτερο χριστιανικό ναό των Βαλκανίων, το φρούριο κάστρο της πόλης το KALEMEGDAN, το κοινοβούλιο, το Δημαρχείο το εθνικό μουσείο κ.α. Προαιρετικά απολαύστε μια απογευματινή κρουαζιέρα στον Δούναβη. Δείπνο και στην συνέχεια θα πάμε στην Σκαντάρλια μια από τις ομορφότερες περιοχές της πόλης όπου μπορείτε να απολαύσετε μουσική με τσιγγάνικα βιολιά.

7η μέρα 10/07: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ( χιλ 600)
Πρόγευμα και αναχώρηση προς επιστροφή Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό Άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.



Κόστος συμμετοχής:
για τα μέλη σε δίκλινο δωμάτιο 580 €
για τα μη μέλη σε δίκλινο δωμάτιο 590 €
Επιβάρυνση μονόκλινου 180 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Πολυτελές λεωφορείο σε όλη την διάρκεια της εκδρομής
• Τις διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων
• Τα πρωινά και ένα γεύμα ημερησίως
• Τις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Ξεναγό στο Ντουμπρόβνικ και στο Βελιγράδι
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Έμπειρο αρχηγό του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
• Εισόδους μουσείων- αρχαιολογικών χώρων
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
• Τα επιπλέον γεύματα

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Μαίου 2014

Τρόπος πληρωμής σε τρεις δόσεις:

Α! δόση 200€ για όλους μέχρι 26 Μαϊου
Β! δόση 200€ για όλους μέχρι 10 Ιουνίου
Γ! δόση το υπόλοιπο του ποσού μέχρι 20 Ιουνίου
Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή μέλη και μη που θα ζητήσουν μονόκλινο θα επιμερίσουν ανάλογα τη δόση.
Σημείωση:
Ακύρωση της συμμετοχής και μόνο για σοβαρούς λόγους που θα κρίνει η το δ.σ. της Λέσχης μπορούν να γίνουν ακυρώσεις και να επιστραφούν οι προκαταβολές μέχρι τις 19 Ιουνίου
Ακυρώσεις μετά την 25 Ιουνίου δεν γίνονται δεκτές και δεν επιστρέφονται χρήματα!

Δηλώσεις συμμετοχής:

Μαρία Μυλωνά 6945133104 ή milonamaria@yahoo.com
Άννα Κομνηνού 6944222897 ή annkomninou@gmail.com

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Τσαρδούνης Μαρία Μυλωνά