header image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ»

03/11/2014

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 14237


Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014




Προς τους



Συλλόγους – Μέλη της ΟΤΟΕ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


«ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ»




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Γραμματεία Πολιτισμού της Ομοσπονδίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Κώστα Βεργόπουλου, καθηγητή

Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού VIII,


«Το μαύρο και το κόκκινο», εκδόσεις Λιβάνη.


που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΟΤΟΕ, Σίνα και Βησσαρίωνος 9, 4ος όρ. την ΤΡΙΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 19:00.


Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό ΛΙΒΑΝΗ.


Οι κάτοχοι και οι διαχειριστές του παγκοσμίου χρήματος, εδώ και χρόνια, δεν το επενδύουν παραγωγικά, αλλά δημιουργούν οικονομικές «φούσκες» και κερδοσκοπούν.


Στην Ελλάδα αυτό που ζούμε έντονα πολλά χρόνια τώρα και ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία, είναι ότι οι επενδύσεις σε δομική και παραγωγική βάση βρίσκονται στο μηδέν, ιδιαίτερα οι ιδιωτικές.


Το ΑΕΠ έχει χάσει τουλάχιστον το 25% έναντι του 2009, αντίστοιχα προχωρεί η μείωση του εθνικού προϊόντος (GDP) στο 27% παρέα με την ανεργία.


Η εσωτερική αγορά έχει συρρικνωθεί, τα εισοδήματα μειώνονται συνεχώς και αδυνατούν να στηρίξουν έστω και μια μικρή ανάκαμψη.


Οι τράπεζες ως αιμοδότης της οικονομίας (εγχρήματης και μη) λειτουργούν στο κλίμα των παραπάνω μειώσεων ,και του οικονομικού περιβάλλοντος.


Ο κλάδος των εργαζόμενων στις Τράπεζες έχει υποστεί συνέπειες, χωρίς όμως απολύσεις και με προγράμματα εθελούσιας και φυσιολογικής εξόδου, μειώθηκε σε ποσοστό πάνω από 20% την τελευταία τριετία. Οι τραπεζοϋπάλληλοι μοχθούν καθημερινά με αγωνία και ανησυχίες, όπως και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός για την αυριανή πραγματικότητα.


Αυτά και άλλα περισσότερα για το μέλλον θα είναι στα θέματα της συζήτησης που θα γίνει με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα.


Ο Κώστας Βεργόπουλος από τους διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες Οικονομολόγους, είναι πολυγραφότατος (τα έργα του έχουν μεταφραστεί, κυκλοφορούν και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες),αναλυτής και αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.


Είναι ομότιμος καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Παρίσι VIII. Επίσης, επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμιο της Βορείου και Νοτίου Αμερικής (ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, Περού, Βενεζουέλα).


Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν τα βιβλία του: «Μετά το τέλος», «Παγκοσμιοποίηση η Μεγάλη Χίμαιρα», «Ποιος φοβάται την Ευρώπη», «Το τέλος του Κύκλου», «Η Αρπαγή του Πλούτου», «Το Μεγάλο Ρήγμα», «Οι αμετανόητοι», «Το Μαύρο και το Κόκκινο».


Μαζί του στο πάνελ θα είναι ο κ. Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος, αναλυτής και συγγραφέας, ο οποίος δημοσιογραφεί συνεχώς από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, με σπουδές Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, Μεταπτυχιακό Διεθνών Σχέσεων και διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στην Ecole des Hautes Etudes του Παρισιού.




Παρακαλούνται οι σύλλογοι να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας στο δίκτυο των τραπεζών, προκειμένου όσοι ενδιαφέρονται, να παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου.


Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210 3388280, skartsolias@otoe.gr, φαξ 210 3640429.








Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ