header image

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΤΟΕ

05/03/2009

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 12004

Αθήνα, 5 Μαρτίου 2009

Προς τους

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,


Η Θεατρική ομάδα της ΟΤΟΕ ανεβάζει το έργο του Ζώρζ Φεντώ «Ράφτης Κυριών». Αυτή η παράσταση είναι η συνέχεια μιας τετραετούς επιτυχημένης πορείας της θεατρικής ομάδας, με οδηγό τον μεγαλύτερο Γάλλο κωμωδιογράφο, μετά τον Μολιέρο, και έναν από τους προδρόμους του θεάτρου του παραλόγου.


Ο Ζωρζ Φεντώ θεωρούνταν στην εποχή του απλώς ένας πνευματώδης συγγραφέας, που τα αστεία του διασκέδαζαν κοινό και δημοσιογράφους, ενώ ήταν μια από τις πιο διάσημες μορφές του βουλεβάρτου.


Σήμερα, συνειδητοποιούμε πως στάθηκε μια μεγαλοφυΐα της δραματικής τέχνης και δικαιούται όντως να χαρακτηριστεί ως ένας από τους μεγαλύτερους κωμωδιογράφους όλων των εποχών.


Ο «Ράφτης Κυριών» είναι κι αυτός ένα καυστικό, αναρχίζον σχόλιο του βαθύτερα κυνικού και αμοραλιστή Φεντώ, πάνω στα διαλυμένα ήδη των μικροαστών, τη σεμνοτυφία και την υποκρισία της εποχής, ενώ ο σημερινός θεατής εκπλήσσεται, όταν διαπιστώνει, ότι δεν διαφέρουν καθόλου από το σήμερα. Ήρωες του έργου είναι ο γιατρός Μουλινώ, η ερωμένη του, ο σύζυγός της και η ερωμένη του, καθώς και ο εραστής της ερωμένης του συζύγου της ερωμένης του Μουλινώ.


Οι παραστάσεις θα γίνουν από 8 έως 24 Μαΐου, στο θέατρο ALTERA PARS (Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός).


Στην παράσταση συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι συνάδελφοι: Ελένη Βήττα, Αμερινή Γεωργοπούλου, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Λίνα Γιαννουλάκη, Ελένη Γκολεμά, Κώστας Ζαφειρόπουλος, Ανδρέας Οικονόμου, Σταυρούλα Παπαλιάκου, Κώστας Πετμεζάς, Μιχάλης Σκυριανός, Παντελής Συρμάνογλου, Γιάννης Τζίτζης, Αντώνης Τσέος, Ευαγγελία Χαλκιαδάκη. Οι υπόλοιποι συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ελένη Φίλιππα, Μετάφραση – Μουσική επένδυση: Ιάκωβος Δρόσος, Σκηνικά – Κοστούμια: Κούλα Γαλιώνη, Φωτισμοί: Διονύσης Τσιλιμιδός.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΚΟΣ       ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ