header image

ΝΕΑ ΠΟΚΕΑΤΕ

13/03/2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ: Δήμητρα Μαυράκου

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Μαρία Μυλωνά- Ελένη Μόκου

www.pokeate.net ΑΘΗΝΑ 3-3-2009

ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ -ΜΠΟΛΟΥ-ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ –ΟΙΝΟΗ-ΟΡΝΤΟΥ- ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ – ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ-ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ- ΑΜΑΣΕΙΑ

20 -26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009(7 ΗΜΕΡΕΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα 20/4/2009 Θεσσαλονίκη-Μπολού: Συγκέντρωση και στις 06.00 π.μ. αναχώρηση οδικά από Θεσσαλονίκη. Διασχίζοντας την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα σύνορα των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις είσοδος στην Τουρκία .Περνώντας από τη Ραιδεστό κατευθυνόμαστε προς την Κωνσταντινούπολη.. Περνώντας τη διηπειρωτική γέφυρα του Βοσπόρου μπαίνουμε στην Ασία. Μέσω Νικομήδειας φτάνουμε στη BOLU, (Κλαυδιούπολη). Δείπνο-διανυκτέρευση.

2η μέρα 21/4/2009 Μπολού- Σαμψούντα: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για Σαμψούντα .Μέσω GEREDE, Δόκιας και Μερζιφούντας φτάνουμε στα παράλια του Εύξεινου Πόντου, στη Σαμψούντα (Αμισό) μεγαλύτερη πόλη του Πόντου και παλιό κέντρο των 250 ελληνικών χωριών της ομώνυμης περιφέρειας .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο- διανυκτέρευση.


3η μέρα 22/4/2009 Σαμψούντα –Κερασούντα- Τραπεζούντα: Π ρωινό και περιήγηση της πόλης, που είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και αναχώρηση για Τραπεζούντα. Διαδρομή μέσα από καταπράσινα τοπία κατά μήκος των ακτών του Εύξεινου Πόντου, περνώντας από ιστορικές τοποθεσίες , την Οινόη, το Πολεμόνιο, το Ιασώνιο ¶κρο, όπου πάνω στον αρχαίο βωμό του Δία χτίστηκε πρωτοχριστιανική βασιλική και δύο μεγάλα μοναστήρια, που οι μοναχοί τους ήταν επιφορτισμένοι με το άναμμα του φάρου, την Όρντου (Κοτύωρα),όπου θα επισκεφθούμε το ναό της Υπαπαντής, την Κερασούντα με το ναό του αγίου Νικολάου, το σημερινό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, την Τρίπολη με το βυζαντινό της κάστρο και τέλος τα Πλάτανα (AKCAABAT). Αφιξη στη Τραπεζούντα. Δείπνο- διανυκτέρευση.


4η μέρα 23/4/2009 Τραπεζούντα–Παναγία Σουμελά: Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε την ονομαστή Αγία Σοφία με τις υπέροχες αγιογραφίες της, που σήμερα είναι μουσείο και θα δούμε το περίφημο Φροντιστήριο, που ήταν το μεγαλύτερο σχολείο της Ανατολής. Επίσης θα δούμε το σπίτι του Θεοφύλακτου, την Παναγία την Χρυσοκέφαλο ,που σήμερα είναι τζαμί, τις γέφυρες της παλιάς Τραπεζούντας και ύστερα θα ανεβούμε στον λόφο του Σογούκ- Σου για να θαυμάσουμε την περίφημη βίλλα Καπαγιαννίδη, που σήμερα είναι μουσείο. Το μεσημέρι, θα κάνουμε εκδρομή στην Παναγία Σουμελά, , χτισμένη σαν αετοφωλιά πάνω στα ποντιακά Όρη, που ίδρυσαν οι μοναχοί Βαρνάβας και Σωφρόνιος το 385 μ.χ., ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Εγγύς Ανατολής. Μέσα από σκοτεινά δάση, κατά μήκος του ποταμού Πυξίτη, θα φτάσουμε στην Μονή, για να δούμε ότι απέμεινε από την κουζίνα, τα κελιά και τις άλλες εγκαταστάσεις, αλλά πάνω απ’ όλα θα δούμε τον Ναό της Παναγίας που είναι μέσα σε σπηλιά, ζωγραφισμένη από πάνω ως κάτω με αγιογραφίες. Επίσης θα δούμε το Αγίασμα, που πέφτει σταγόνα- σταγόνα από το βράχο, και μετά θα περάσουμε από τον ναό της Αγ. Βαρβάρας, όπου έκρυψαν την εικόνα και τα κειμήλια της Μονής. Επιστροφή στην Τραπεζούντα. Δείπνο- Διανυκτέρευση.


5η μέρα 24/4/2009 Τραπεζούντα – Αμάσεια : Μετά το πρωινό γεύμα αναχώρηση για Αμάσεια. Μέσω Νεοκαισάρειας, γενέτειρας του Μεγάλου Βασιλείου , όπου διατέλεσε επίσκοπος ο Αγιος Γρηγόριος ο Θαυματουργός, άφιξη στην γραφική Αμάσσεια , ωραιότερη πόλη της Ανατολίας, κτισμένη σε βαθύ φαράγγι στις όχθες του ποταμού Ίρι. Εδώ θα δούμε τις παλιές γραφικές γειτονιές και τους τάφους των Ποντίων βασιλέων λαξευμένους πάνω σε βραχώδη πλαγιά, που δεσπόζει πάνω από την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Αμάσεια .


6η μέρα 25/4/2009 Αμάσσεια – Κωνσταντινούπολη: Αναχώρηση το πρωί και άφιξη το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη. Προτείνουμε μικρή κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ναυλωμένο καραβάκι, για να θαυμάσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- διανυκτέρευση.


7η ημέρα 26/4/2009 Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη: Ελεύθερο πρωινό για να απολαύσετε όπως θέλετε την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη . Για όσους επιθυμούν θα επισκεφθούμε την Αγία Σοφία, το αξεπέραστο αυτό σύμβολο του Βυζαντίου και το Μπλε Τζαμί, ή τη διάσημη Κλειστή αγορά, το Καπαλί Τσαρσί, όπου σε 4000 περίπου μαγαζιά μπορείτε να βρείτε διάφορα αναμνηστικά, κάνοντας βέβαια το απαραίτητο παζάρι. Αναχώρηση για Ελλάδα το μεσημέρι. Διέλευση συνόρων και μέσω Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ξάνθης και Καβάλας και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.


ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ

ü Σε δίκλινο δωμάτιο 480€ για τα μέλη του ΠΟΚΕΑΤΕ

ü « « « 490€ για τα μη μέλη του ΠΟΚΕΑΤΕ

ü ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 140€


Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

· Μετακινήσεις με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο.

· Συνοδός ταξιδιωτικού γραφείου και επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός.

· 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και 5 γεύματα ( εκτός της Κωνσταντινούπολης).

· Ξεναγήσεις- περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Eίσοδοι σε μουσεία και οτιδήποτε θεωρείται και αναφέρεται ως προαιρετικό .


ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

Προκαταβολή μέχρι 30/03/2009 140€ για τα μέλη

30/03/2009 1 50€ για τα μη μέλη

1η Δόση μέχρι 16/04/2009 1 40€

2η Δόση μέχρι 16/05/2009 1 00€

3η Δόση μέχρι 16/06/2009 1 00€

Οι συνάδελφοι που θα ζητήσουν μονόκλινο θα επιμερίσουν τις δόσεις ανάλογα ώστε να καλυφθεί η τιμή του μονόκλινου.

Οι συμμετέχοντες στην εκδρομή (συνάδελφοι και μη) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα καταβάλλουν τα χρήματα στο λογ/σμό του συλλόγου, αποδεχόμενοι τους όρους και συμφωνίες του ΠΟΚΕΑΤΕ με το εκάστοτε πρακτορείο, που αναλαμβάνει την εκδρομή , για τους οποίους όρους και προϋποθέσεις οφείλετε να ενημερώνεστε.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: μέχρι τις 30/03/2009 με ταυτόχρονη κατάθεση της προκαταβολής στο λογαριασμό του ΠΟΚΕΑΤΕ Νο 017 04 003977 28, με αναγραφή του ονόματος του καταθέτη- συνάδελφου και τον προορισμό της εκδρομής. Αντίγραφο των γραμματίων είσπραξης για κάθε δόση παρακαλούμε να αποστέλλεται με ΦΑΧ στο Νο 2310540371.Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και μετά την παραπάνω ημερομηνία, εφόσον υπάρχουν θέσεις. Οι δηλώσεις θα γίνονται στους παρακάτω υπεύθυνους:

1. ΜΑΡΙΑ ΜΥΛΩΝΑ κιν. 6945133104 email mmilona@ate.gr

2. ΕΛΕΝΗ ΜΟΚΟΥ κιν. 6978113848 email emokou@ate.gr

3. ΑΝΝΑ ΚΟΜΝΗΝΟΥ : κιν. 6944222897 email akomninou@ ate.gr


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟ.ΚΕ.Α.Τ.Ε.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ O ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΑ ΧΑΝΤΖΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΑΚΟΣ