header image

ΔΕΛΤΙΟ ΧΟΡΟΥ

19/03/2009

Δελτίο Χορού - Μάρτιος 2009


01. Γενική Συνέλευση του CID
Η 18η Γενική Συνέλευση του CID θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγκα της Ισπανίας στα πλαίσια του εκεί Παγκόσμιου Συνεδρίου, 15-19 Ιουλίου 2009. Καλούνται τα μέλη του CID να συμμετάσχουν, ενδεχομένως με παρουσίαση (ανακοίνωση, διάλεξη, παράσταση, μάθημα, έκθεση). Εχει εξασφαλιστεί διαμονή σε χαμηλές τιμές - ευκαιρία να δει κανείς την Ανδαλουσία. Κάνετε κράτηση τώρα για να εξασφαλίσετε φτηνό αεροπορικό εισιτήριο.

02. Παγκόσμιο Ευρετήριο
Δεν καταχωρούνται μόνο τα μέλη του CID αλλά κάθε ασχολούμενος με το χορό στην υφήλιο. Πολλές διευθύνσεις είναι ελλειπείς, γι αυτό παρακαλούνται όλοι να ελέγξουν τη δική τους. Πηγαίνετε στο www.cid-unesco.org Πληκτρολογήστε με λατινικούς χαρακτήρες μια ή δύο λέξεις από το όνομά σας, από τη διεύθυνσή σας ή τον ταχυδρομικό σας κωδικό (π.χ. GR-10558). Αν χρειάζεται κάποια αλλαγή συμπληρώστε τη φόρμα, επίσης γράψτε στα αγγλικά την ιδιότητά σας και το είδος χορού που κάνετε. Ετσι θα μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί σας για συνεργασία.

03. Λεύκωμα "Παραδοσιακές βελονιές"
Μόλις κυκλοφόρησε το λεύκωμα "Παραδοσιακές βελονιές από τη συλλογή του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" της Δήμητρας Παπουτσοπούλου, 323 σελίδες με 323 εικόνες και 307 σχέδια για 128 βελονιές. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται οι βελονιές, και μάλιστα με τόσο αναλυτικό και γοητευτικό τρόπο. Δίνονται οδηγίες για το πώς γίνεται η καθεμιά, με σχέδια και φωτογραφίες. Ολες οι βελονιές βρέθηκαν πάνω στα κοστούμια της συλλογής του Θεάτρου. Δέκα χρόνια χρειάστηκαν για την ετοιμασία ενός ογκώδους βιβλίου που δεν χορταίνεις να τ&om! icron; βλέπεις (και δεν αντέχεις να το κρατάς: ζυγίζει 2 κιλά !). Μια έκδοση-εργαλείο που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη καμιάς σχολής. Μπορείτε να το δείτε στα γραφεία του θεάτρου και φυσικά τα μέλη του CID θα το πάρουν με έκπτωση.

04. DVD Νο 5
Μόλις κυκλοφόρησε το DVD Νο 5 με παραστάσεις του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" από τις περιοχές: Καρδίτσα, Σαμοθράκη, Σουφλί, Μπάφρα Μικράς Ασίας, Δωδεκάνησα, Κάτω Παναγιά Μικράς Ασίας.

05. Σεμινάριο ινδικού χορού
Στο πλαίσιο καλοκαιρινού εργαστηρίου στα Μεστά της Χίου, 7 ώρες την ημέρα, με κεντρικό θέμα την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή.

06. Σεμινάριο χοροθεραπείας
Στη Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, 30-31 Μαΐου 2009, με την Φρανς Σοτ-Μπιλμάν, με ζωντανή μουσική και μάθημα ρυθμών.

07. Πρωτάθλημα και φεστιβάλ
Στη! ν Κατερίνη 8-10 Μαΐου 2009, για όλα τα είδη χορού, σε 4 κατηγορίες ηλικίας, ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Διοργανώνεται από ομοσπονδία με έδρα στην Ουγγαρία. Ανοιχτό σε δηλώσεις συμμετοχής.

08. Συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη
Το Τμήμα Κωνσταντινούπολης του CID διοργανώνει για τρίτη χρονιά το διεθνές συνέδριο εκεί. Φέτος θα γίνει 8-12 Απριλίου 2009 δηλαδή μια εβδομάδα πριν το Πάσχα. Οπως κάθε χρόνο θα το παρακολουθήσουν πολλά μέλη από Ελλάδα και από άλλες χώρες. Δηλώστε συμμετοχή.

Το Δελτίο Χορού στέλνεται κάθε μήνα στα ελληνόφωνα μέλη του CID και σε 5.000 άλλα άτομα, κυρίως επαγγελματίες του χορού. Στην ιστοσελίδα του Θεάτρου "Δόρα Στράτου" μπορεί κανείς να βρει όλα τα προηγούμενα Δελτία, με πληροφορίες και ευκαιρίες που ισχύουν ακόμα:

www.grdance.org