header image

ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

19/03/2009

Herakleidon, Experience in Visual Arts
Ηρακλειδών 16, 118 51 Θησείο / 210 34 61 981
Στάση Μετρό: Θησείο
www.herakleidon .com - info@herakleidon-art.gr


ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ:
Τρίτη - Σάββατο: 13:00 - 21:00
Κυριακή: 11:00 - 19:00
Δευτέρα: κλειστά






από 25 Απριλίου έως 2 Αυγούστου 2009




Maurits Cornelis Escher (1898-1972)


"Από το Προσχέδιο στο Αριστούργημα"




Ενότητα Γ': Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ESCHER




Το Μουσείο Ηρακλειδών, από 25 Απριλίου 2009, θα προχωρήσει στην παρουσίαση της τρίτης ενότητας της έκθεσης «Από το Προσχέδιο στο Αριστούργημα», με τίτλο Ο Άγνωστος Escher, η οποία θα διαρκέσει έως και 2 Αυγούστου 2009.




Όλα τα έργα της ενότητας αυτής παρουσιάζονται πρώτη φορά σε περιβάλλον μουσείου.




Ο Άγνωστος Escher σχετίζεται με μια καλλιτεχνική πλευρά του M.C. Escher, την οποία δεν έχει γνωρίσει ποτέ το κοινό. Ελάχιστοι θαυμαστές του γνωρίζουν ότι σχεδίαζε γυμνά, γραμματόσημα, την τοιχογραφία ενός νεκροταφείου ή σχέδια υφασμάτων, όπως επίσης το ότι διακόσμησε ένα Ταχυδρομείο στην Ολλανδία.




Τα περισσότερα από τα έργα που θα παρουσιαστούν δεν έχουν ποτέ εξελιχθεί σε τελικά έργα, καθώς είτε ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχασε το ενδιαφέρον του γι’ αυτά είτε διακόπηκε το συνολικό εγχείρημα. Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πορτρέτα που ζωγράφισε ο Escher, καθώς και οι αυτο-προσωπογραφίες του. Αυτά τα εξαιρετικά σπάνια σχέδια μας δίνουν μια πιο πλήρη αντίληψη του Escher ως καλλιτέχνη.


Μέρος της έκθεσης θα παραμείνει αφιερωμένο στις δυο προηγούμενες ενότητες με την παρουσίαση επιλεγμένων χαρακτικών του Escher, πλαισιωμένων από τα προσχέδιά τους. Θα υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής, με πλήρες αρχείο προσχεδίων και οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέγουν συγκεκριμένα σχέδια και να τα μεγεθύνουν για περαιτέρω μελέτη.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, κα Ε. ΝΟΜΙΚΟΥ


ΤΗΛ.: 210 3461981 / enomikou@herakleidon-art.gr